Analiza-diagnostic a activitatii SC Metalbac SA Bacau

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Liceu

METALBAC&FARBE SA are implementat si certificat Sistemul Calitatii conform SR EN 9001 din 2002 si are produsele agrementate de INCERC, INCERTRANS, AFER ,ELECTRICA si TRANSELECTRICA. Avand ca principal domeniu de activitate comercializarea produselor metalurgice si a materialelor de constructie, S.C. METALBAC S.R.L. poate oferi clientilor o gama larga de sortimente: tabla decapata si neagra, tabla [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analiza-diagnostic a activitatii SC Metalbac SA Bacau

METALBAC&FARBE SA are implementat si certificat Sistemul Calitatii conform SR EN 9001 din 2002 si are produsele agrementate de INCERC, INCERTRANS, AFER ,ELECTRICA si TRANSELECTRICA. Avand ca principal domeniu de activitate comercializarea produselor metalurgice si a materialelor de constructie, S.C. METALBAC S.R.L. poate oferi clientilor o gama larga de sortimente: tabla decapata si neagra, tabla zincata neteda si cutata, profile INP, UNP, T si L, otel beton, otel striat, otel lat, otel rotund, otel hexagonal, tevi trase si sudate, plase sudate, electrozi, discuri abrazive, rulmenti, cabluri, armaturi etc.

SC METALBAC & FARBE SA produce materiale intermediare si produse finite din categoria lacurilor si vopselelor, bazandu-se pe retete proprii sau in licenta. Piata firmei este atat cea a bunurilor de larg consum cat si cea industriala. Portofoliul de servicii include sustinerea partenerilor si asistenta tehnica pentru toti clientii companiei.
Cresterea gradului de inzestrare tehnica a muncii a condus la o majorare a cifrei de afaceri, datorita noilor tehnologii superioare, cu norme de timp pe unitatea de produs mai mici;

Influenta randamentului mijloacelor fixe asupra modificarii cifrei de afaceri a fost negativ in sensul diminuarii semnificative a acesteia, datorita folosirii pe o perioada scurta de timp pe parcursul anului 2004 a instalatiilor nou intrate in functiune (s-au dat in functiune capacitati noi de productie catre sfarsitul anului 2004, capacitati care nu au apucat sa lucreze foarte mult pentru a realiza productia in vederea vanzarii pe piata). Veniturile din exploatare au crescut cu 154,44 % in 2003 comparativ cu 2002 si au inregistrat in anul 2004 o valoare de 70,60 % fata de anul 2003, scadere bazata in special pe scaderea cifrei de afaceri.

Costurile din exploatare au crescut cu 137,52 % in anul 2003 fata de anul 2002 si au suferit o scadere, ajungand in 2004 la 65,99 % fata de cele din 2003, fenomen care corelat cu scaderea veniturilor intr-o masura mai mica, a determinat o crestere accentuata a profitului brut.
Numarul de salariati. S-a observat o crestere a acestora initiala cu 103,65 % si mai apoi cu 105,88%, crestere datorata politicii de expansiune a firmei, care necesita noi resurse umane.

Fondul de salarii a crescut cu 104,09 % in 2003 fata de 2002, iar apoi cu 102,56 % in 2004 fata de 2003. Principala cauza a modificarii pozitive a fondului de salarii este cresterea numarului de salariati. De exemplu, in 2004 fata de 2003, se observa o crestere mai lenta a fondului de salarii (102,56 %) fata de numarul de salariati (105,88%), ceea ce inseamna o scadere a salariului mediu, datorata scaderii productivitatii muncii (74,95%). Scaderea salariului mediu este insa mai mica decat modificarea procentuala negativa a productivitatii muncii, ceea ce denota politica favorizanta resurselor umane, intreprinderea considerand factorul uman ca fiind principala resursa de care dispune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.