Analgezia si sedarea in terapia intensiva pediatrica

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Studiile neuro-anatomice au demonstrat ca receptorii, caile de transmitere a durerii si centrii corticali de integrare sunt operationali de la nastere.Daca durerea nu este perceputa si integrata in context psiho-emotional si social, acesta nu inseamna ca ea nu este perceputa de copilul mic. Studii recente au aratat ca durerea exista de la nastere, ca perceptie, si determina reactii vegetative (tah[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analgezia si sedarea in terapia intensiva pediatrica

Studiile neuro-anatomice au demonstrat ca receptorii, caile de transmitere a durerii si centrii corticali de integrare sunt operationali de la nastere.Daca durerea nu este perceputa si integrata in context psiho-emotional si social, acesta nu inseamna ca ea nu este perceputa de copilul mic. Studii recente au aratat ca durerea exista de la nastere, ca perceptie, si determina reactii vegetative (tahicardie, HTA, a+'FR, a+'activitatii musculare cu a+'consumului de O2 sia+'productiei de CO2).

Au loc modificari hormonale importante (a+'niv. de catecolamine, glucagon, cortisol, aldosteron, a+"secretiei de insulina). Toate aceste modificari pot fi detrimentale pentru organismul nn si sugarului, putand duce chiar la deces. Asigurarea unei analgezii eficiente la pacientul pediatric depinde de acuratetea cu care este evaluata intensitatea durerii. Imposibilitatea copilului mic de a comunica cu echipa medicala poate duce, uneori, la interpretari gresite a gradului de durere.

Nu exista o singura scala care sa evalueze complet, cantitativ si calitativ, perceptia durerii de catre copil. De foarte multe ori, experienta echipei si colaborarea cu parintii, este cea mai buna metoda de evaluare a gradului de durere. Durerea, agitatia si anxietatea erau tratate ca o singura entitate , utilizandu-se un singur cocktail de droguri, cu doza fixa : hipnotic, antihistaminic, analgetic (cantitate mai mica) Aceasta modalitate de a eluda sau a nu trata durerea ca o entitate de sine statatoare, avea ca rezultat un pacient somnolent dar cu reactii vegetative si hormonale determinate de durere, constant prezente.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.