Ana Blandiana

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.50

nivel: Facultate

1967 Neavand un loc de munca la Cluj, se muta la Bucuresti.1967-1968 Lucreaza ca redactor la revista Viata Studenteasca.1967-1970 Scrie lunar in revista Amfiteatru, sub genericul Pururi tanar, invesmantat in manta-mi, o rubrica de eseuri despre poetii morti tineri.1968 (Mai) Este invitata sa sustina un recital de poezie in cadrul stagiunii Teatrului Natiunilor de la Paris. in zilele urmatoare asis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ana Blandiana

1967 Neavand un loc de munca la Cluj, se muta la Bucuresti.1967-1968 Lucreaza ca redactor la revista Viata Studenteasca.1967-1970 Scrie lunar in revista Amfiteatru, sub genericul Pururi tanar, invesmantat in manta-mi, o rubrica de eseuri despre poetii morti tineri.1968 (Mai) Este invitata sa sustina un recital de poezie in cadrul stagiunii Teatrului Natiunilor de la Paris. in zilele urmatoare asista la miscarile de strada - celebrul Mai contestatar.

(Iunie-iulie) Calatorie in Cehoslovacia impreuna cu Romulus Rusan, invitat de guvernul ceh sa scrie o carte despre Primavara de la Praga.
1968-1973 Semneaza saptamanal in revista Contemporanul o rubrica denumita in primii patru ani Antijurnal, iar apoi Corespondente. 1968-1975 Lucreaza ca redactor la revista Amfiteatru.1969 A treia taina , versuri, Editura Tineretului.Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor.

Realizeaza, impreuna cu Andrei Serban si cu actorii Irina Petrescu, Mariana Mihut si Florian Pittis, doua filme de poezie pentru televiziune.Descoperirea Italiei, prima calatorie de studiu si documentare prin muzeele si santierele arheologice ale peninsulei, devenita, alaturi de pasiunea pentru muzica clasica, cea mai importanta contributie neliterara la formarea intelectuala a scriitoarei.

1970 Calitatea de martor, eseuri, Editura Cartea Romaneasca.
Cincizeci de poeme, Editura Eminescu, volum antologic continand o selectie din cartile anterioare si 10 poezii inedite.
Premiul Academiei.1971 Homokora (Clepsidra), versuri, traducere de Hervay Gizella, Editura Kriterion.Calitatea de martor, editia a doua, Editura Cartea Romaneasca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.