Amplificatoare operationale .Sisteme de reglare automata .Traductoare .Regulatoare

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.45

nivel: Liceu

Traductoarele electroacustice sunt subansambluri functionale care transforma energia acustica in energie electrica si invers.
In functie de energia primara cu care lucreaza le deosebim: traductoare care transforma sunetele(micile deplasari de natura mecanica ce sunt date de undele sonore) in curentul electric de audiofrecventa(AF) : microfoane, doze de redat discuri,traductoare care transfo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amplificatoare operationale .Sisteme de reglare automata .Traductoare .Regulatoare

Traductoarele electroacustice sunt subansambluri functionale care transforma energia acustica in energie electrica si invers.
In functie de energia primara cu care lucreaza le deosebim: traductoare care transforma sunetele(micile deplasari de natura mecanica ce sunt date de undele sonore) in curentul electric de audiofrecventa(AF) : microfoane, doze de redat discuri,traductoare care transforma curentii electrici de audiofrecventa in sunete : casca, difuzorul, gravorul de disc.

O alta categorie de traductoare o constituie capetele de redare-imprimare a magnetofoanelor si casetofoanelor, care transforma campul magnetic variabil in curent de AF si invers.Sursele de semnal si transductoarele electroacustice sunt parti componente indispensabile ale aparaturii electronice destinate reproducerii si transmiterii programelor sonore.

Este bine de stiut ca numai cunoscand constructia si modul de functionare al elementelor ce intra in componenta surselor de semnal si a traductoarelor electroacustice se va putea asigura o intretinere eficienta care sa mareasca durata de functionare.Pentru masurarea marimilor fizice care intervin intr-un proces tehnologic este necesara, de cele mai multe ori, convertirea(traducerea) acestora in marimi de o alta natura fizica, convenabile pentru celelalte elemente din cuprinsul SRA.

De exemplu, o temperatura sau o presiune sunt convertite in marimi de natura electrica-tensiune, curent electric-proportionale cu marimile generale care pot fi utilizate si prelucrate de celelalte elemente de automatizare ale SRA(comparatoare, regulatoare automate,etc.).Se numeste TRADUCTO acel element al SRA care realizeaza convertirea unei marimi fizice-de obicei neelectricaa"EURin marime de alta natura fizicaa"EURde obicei electrica-proportionala cu prima sau dependenta de aceasta, intr-un fel prestabilit.

In scopul utilizarii intr-un sistem de automatizare, exista o larga varietate de traductoare, structura lor fiind mult diferita de la un tip de traductor la altul. Se poate stabili o structura generala a unui traductor.Regulatorul este prevazut cu o vana de reglare, un dispozitiv de actionare cu membrana de reglare si un maner pentru setarea presiunii diferentiale (fara maner in cazul versiunii cu setare fixa).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.