Amplificarea si prelucrarea semnalelor electrofiziologice

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru izolarea galvanica(chimica) intre intrarea si iesirea amplificatorului se utilizeaza amplificatoare flotante (izolatoare), dar semnalul se transfera pe cat posibil fara distorsiuni.
Proprietatea unui amplificator izolator de a separa cele doua mase se exprima printr-un factor de rejectie de mod izolat cat mai mare (100...160dB).Transmiterea semnalului prin bariera de izolatie se real[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amplificarea si prelucrarea semnalelor electrofiziologice

Pentru izolarea galvanica(chimica) intre intrarea si iesirea amplificatorului se utilizeaza amplificatoare flotante (izolatoare), dar semnalul se transfera pe cat posibil fara distorsiuni.
Proprietatea unui amplificator izolator de a separa cele doua mase se exprima printr-un factor de rejectie de mod izolat cat mai mare (100...160dB).Transmiterea semnalului prin bariera de izolatie se realizeaza prin cuplaj magnetic sau optic. Cuplajul magnetic se utilizeaza pentru aplicatiile ce necesita o amplificare liniara pe cand cele cu cuplaj optic pentru un raspuns in frecventa liniar.

Datorita diferentei de presiune dintre vena cava si atriul dept,sangele patrunde in AD. In apropiere de jonctiunea dintre AD si VCS se gaseste nodul sinoatrial care functioneaza ca un oscilator local cu frecventa proprie de oscilatie de aprox. 70 batai/minut. Acest nod sinoatrial este cuplat in sistemul nervos vegetativ al organismului astfel incat frecventa de oscilatie se poate modifica de la caz la caz in functie de necesitatile organismului.

Excitatia generala in NS produce depolarizarea celulelor invecinate.Acestea la randul lor devin surse de excitatie a.i. depolarizarea se propaga din aproape in aproape, incepand cu dreapta sus.Unda de excitatie se transmite de la atriu la ventricul prin nodul atrio-ventricular NAU. In continuare excitatia este condusa prin fasciculul HIS care se imparte in doua ramuri principale: una pentru VS si una pentru VD. Cei doi ventriculi sunt activati practic simultan. Contractia musculaturii ventriculare este foarte puternica, astfel prin artera pulmonara sangele este pompat din ventricul inspre plaman.

De la plaman sangele soseste prin vena pulmonara in atriul stang, printr-un proces similar intra in VS si apoi prin aorta intra din nou in organism.Daca intr-un tesut exista un grup de celule activate, acestea dpdv. electric vor avea o zona de potential negativ care impreuna cu potentialul electrozilor al zonei neactivate va da nastere unui camp electric unde maximele pozitive si negative vor forma polii. Acest sistem reprezinta practic un dipol electric ce se poate reprezenta printr-un vector. Vor rezulta vectorii partiali corespunzatori unui numar mic de celule si un vector rezultant obtinut prin insumarea vectorilor partiali.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.