Amplasarea posturilor de lucru intr-un departament administrativ

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.79

nivel: Facultate

De fapt, Departamentul Financiar s-a bazat pe o amplasare in forma de L si acum 9 ani, cand isi desfasura activitatea in alta cladire, iar spatiul actual a fost special proiectat in aceasta forma, intrucat s-a considerat ca in acest fel se faciliteaza comunicarea. Sunt 8 angajati in acest spatiu, cum urmeaza: In cadrul Departamentului Financiar, rezultatele sunt considerate slabe (un nivel scazut [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amplasarea posturilor de lucru intr-un departament administrativ

De fapt, Departamentul Financiar s-a bazat pe o amplasare in forma de L si acum 9 ani, cand isi desfasura activitatea in alta cladire, iar spatiul actual a fost special proiectat in aceasta forma, intrucat s-a considerat ca in acest fel se faciliteaza comunicarea. Sunt 8 angajati in acest spatiu, cum urmeaza: In cadrul Departamentului Financiar, rezultatele sunt considerate slabe (un nivel scazut de productivitate si un nivel ridicat de stres).

In vederea descoperirii unor elemente care sa duca la imbunatatirea activitatii, s-a realizat un sondaj prin care s-a cuantificat traficul mediu de informatie dintre angajati in timpul unei zile obisnuite de lucru. Iata care au fost rezultatele:1. Problema cu care se confrunta Departamentul Financiar (productivitate scazuta si nivel ridicat de stres) ar putea avea drept una dintre cauze amplasarea diferitelor puncte de lucru. Propuneti o alta solutie de amplasare, tinand cont de obligativitatea incadrarii in spatiul actual in forma de L.

De asemenea, costul mutarii pentru E, F si H este dublu fata de costul mutarii celorlalte puncte de lucru. Distanta dintre doua birouri alaturate este de 3 metri, iar mutarile nu se pot face pe diagonala (sunt necesare miscari obisnuite, deci 6 metri distanta, de exemplu, intre E si H in varianta initiala - adica distanta EA + distanta AH). Aratati si cum aceasta amplasare noua ar putea duce la cresterea productivitatii si la reducerea nivelului de stres.

Analizati obiectiv modelul folosit. Ce puncte forte are? Care ii sunt limitele? De ce considerati ca avantajele sunt mai mari decat dezavantajele?Ganditi-va la alt domeniu (de exemplu, din sfera serviciilor) care sa necesite o gandire similara pentru amplasare. Explicati de ce o amplasare corecta este importanta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.