Amintiri din Copilarie de Ion Creanga Rezumatul partii I

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dupa asta, cand a vazut parintele ca ceasloavele erau pline de muste si a aflat ca le prindeau copiii, i-a poftit pe toti la incalecat. Prin mai, la procitanie a fost randul lui Nica, dar acesta a fugit acasa inainte sa fie batut pentru greseli.A doua zi a venit parintele acasa la el si i-a convins pe parintii lui sa il dea inapoi la scoala. Cand a auzit Nica de la popa ca si-a alege ginere pe cel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amintiri din Copilarie de Ion Creanga Rezumatul partii I

Dupa asta, cand a vazut parintele ca ceasloavele erau pline de muste si a aflat ca le prindeau copiii, i-a poftit pe toti la incalecat. Prin mai, la procitanie a fost randul lui Nica, dar acesta a fugit acasa inainte sa fie batut pentru greseli.A doua zi a venit parintele acasa la el si i-a convins pe parintii lui sa il dea inapoi la scoala. Cand a auzit Nica de la popa ca si-a alege ginere pe cel invatat, s-a pus pe invatatura.

De Sfantul Foca, badita Vasile a fost luat la oaste, asa ca satul nu mai avea dascal. Copii se tineau de parinte, care era nevoit sa ii ia cu el peste tot. Intr-un ajun au daramat masa unui satean.Putin mai incolo, s-au iscat discutii intre parintii lui Nica deoarece mama acestuia dorea ca fiul ei sa devina popa, iar tatal lui nu era de acord.
In '48 a venit holera si a inceput sa secere prin Humulesti, iar Nica facea tot felul de nazdravanii. Ca sa scape de el, parintii lui l-au trimis la stana la Agapia, unde s-a molipsit de holera si tatal sau a fost nevoit sa il aduca acasa.

In iarna, mama lui a spus ca ar trebui dat la scoala. Stefan a raspuns ca nu are bani de dat pentru el.Intr-o Duminica a venit David Creanga, bunicul lui Nica si l-a luat cu el la Pipirig. In drum, Nica a cazut de pe podul care trecea Ozana drept in rau. In a treia zi dupa ce au ajuns in Pipirig, au purces spre Brosteni, ajungand acolo ziua urmatoare.

Bunicul i-a asezat in gazda si i-a purtat prin tot satul, apoi s-a intors acasa la el. Gazda avea casa pe malul Bistritei si avea avere doua capre,doi boi si un tap.In prima zi de scoala, dascalul a vazut ca au parul lung si i-a poruncit unuia dintre scolari sa ii tunda.
Intr-o dimineata Nica si Dumitru s-au trezit cu raie capreasca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.