Ameteli

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

Este important sa va mentineti activ din punct de vedere fizic pentru a conserva atat forta muschilor, cat si echilibrul spune dr. Hoffman. Faceti plimbari. Mergeti la cumparaturi. Pedalati pe o bicicleta fixa. Atata vreme cat va miscati cu atentie in momentele "de risc crescut" -- tinandu-va de balustrada la coborarea scarilor, de exemplu, sau miscandu-va lent dupa ce schimbati pozitia -- este pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ameteli

Este important sa va mentineti activ din punct de vedere fizic pentru a conserva atat forta muschilor, cat si echilibrul spune dr. Hoffman. Faceti plimbari. Mergeti la cumparaturi. Pedalati pe o bicicleta fixa. Atata vreme cat va miscati cu atentie in momentele "de risc crescut" -- tinandu-va de balustrada la coborarea scarilor, de exemplu, sau miscandu-va lent dupa ce schimbati pozitia -- este putin probabil sa va pierdeti echilibrul.

Purtati incaltaminte cu talpa plata, in afara faptului ca mersul pe tocuri inalte este periculos atunci cand lumea pare ca se invarteste, incaltamintea cu talpa plata va asigura un contact mai mare cu terenul. Iar mai mult con-c inseamna sa-i usurati creierului misiunea de a procesa informatiile pri-1 oare la postura pe care o aveti, ceea ce previne confuziile de la nivelul interne si poate ajuta la evitarea caderilor, spune dr. Fife.

Folositi o lumina de serviciu, intunericul poate fi extrem de inselator penAZtru persoanele care au probleme ale urechii interne, deoarece creierul, care in mod normal compenseaza lipsa de informatii din partea urechilor apeland la mai multe informatii primite de la ochi, nu are destule repere vizuale penAZtru a ajuta corpul sa se orienteze corect. Simpla utilizare pe timp de noapte a unei lumini de veghe poate preveni ameteala sau caderile, spune dr. Fife.

"Daca aveti probleme cu urechea interna, nu inotati niciodata pe intuneAZric", adauga dr. Fife. "Cand se afla sub apa, unele persoane isi pierd simtul orientarii. Cativa dintre pacientii mei au fost cat pe ce sa se inece, deoarece nu si-au putut da seama in care directie sa o ia pentru o gura de aer si s-au trezit bajbaind pe fundul piscinei, convinsi ca aceea era directia buna penAZtru a ajunge la suprafata apei.

"Feriti-va de covoarele groase. Covoarele groase se pot simti placut sub picior, dar amortizarea poate mari dificultatea corpului de a se orienta, obAZserva dr. Fife. Aceasta se datoreaza faptului ca suprafetele moi fac ca nerAZvii picioarelor sa detecteze mai greu modificarile din pozitia articulatiei foAZlosite pentru mentinerea echilibrului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.