Americo Vespucci

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.80

nivel: Liceu

In urma descoperirii "Insulei Vera Cruz" de catre Pedro Alvarez Cabral, regele Manuel al Portugaliei a organizat o expeditie speciala, compusa din trei corabii pentru cercetarea acesteia. Comandant se presupune a fi fost capitanul portughez Gonzalo Coelho. Amerigo l-a insotit, in calitate de "cosmograf si matematician". Flotila a plecat la 15 mai 1501 din Lisabona, indreptandu-se spre Insulele Cap[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Americo Vespucci

In urma descoperirii "Insulei Vera Cruz" de catre Pedro Alvarez Cabral, regele Manuel al Portugaliei a organizat o expeditie speciala, compusa din trei corabii pentru cercetarea acesteia. Comandant se presupune a fi fost capitanul portughez Gonzalo Coelho. Amerigo l-a insotit, in calitate de "cosmograf si matematician". Flotila a plecat la 15 mai 1501 din Lisabona, indreptandu-se spre Insulele Capului Verde. De acolo, corabiile s-au indreptat spre sud-vest, traversand Atlanticul. La 16 august, in dreptul paralelei de 5 grade latitudine sudica au atins Capul Sao Raque. Il impresioneaza natura noii tari, clima ei dulce etc.

Conform relatarilor lui Vespucci, la 15 februarie 1502 au ajuns la 32 grade latitudine sudica, loc in care ofiterii portughezi i-au incredintat, in unanimitate, conducerea expeditiei, capitanul pierzand capacitatea de comanda in bune conditiuni.
Dupa intoarcerea la Lisabona, Americo ii trimitea un memoriu lui Laurentiu de Medici, la Florenta in care, descriind tarile pe care le-a vazut, preciza:"Aceste tari trebuie denumite Lume noua...Majoritatea autorilor din antichitate spun ca la sud de ecuator nu exista nici un continent ci numai mare...,

dar ultima mea calatorie a dovedit ca aceasta parere a lor este gresita si pe de-a-intregul contrara faptelor, deoarece in regiunile sudice am gasit un continent care are o popula]ie mai densa si animale mai mult decat Europa noastra, Asia sau Africa si, in afara de aceasta, are o clima temperata deosebit de placuta". Acest memoriu, intitulat "Mundus Novus", a atras imediat atentia, a fost tradus in latina si apoi a fost tiparit, in 1504, la Paris.

Intre 1503 si 1504 Vespucci a plecat intr-o noua calatorie care avea drept scop descoperirea drumului spre Insulele Moluce. In timpul travers`rii Atlanticului, vasul amiral a naufragiat, o parte din echipaj infiintand primele asezari portugheze de pe coasta braziliana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.