America de Nord

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 8.08

nivel: Gimnaziu

Fauna din zonele umede

Zonele umede din America de Nord include lacuri, rauri, mlastini, zone umede subtropicale (Everglades, mlastini si mocirle). Tinuturile umede gazduiesc pasari de apa si mamifere semiacvatice, ca de exemplu castori si bizami, pesti si insecte.

Fauna de tundra

Aceasta regiune aspra aflata in portiunea cea mai nordica a Americii de N[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: America de Nord

Fauna din zonele umede

Zonele umede din America de Nord include lacuri, rauri, mlastini, zone umede subtropicale (Everglades, mlastini si mocirle). Tinuturile umede gazduiesc pasari de apa si mamifere semiacvatice, ca de exemplu castori si bizami, pesti si insecte.

Fauna de tundra

Aceasta regiune aspra aflata in portiunea cea mai nordica a Americii de Nord se caracterizeaza prin ierni lungi si geroase si veri scurte. Rogo-zurile, ierburile, muschii si lichenii supravietuiesc in stratul subtire care acopera solul inghetat. Vara, florile infloresc, insectele ies la suprafata, iar mamiferele si pasarile devin mai active.

Fauna desertica

In sud-vestul Americii de Nord exita deserturi aride, cum ar fi Sonoran. Plantele din aceasta zona, cum ar fi cactusii, sunt adesea suculente, cu tulpini ce inmagazineaza apa si frunze foarte mici sau absente pentru a reduce pierderile de apa. Multe din animalele desertului se feresc de caldura in timpul zilei, iesind din vizuini numai noaptea pentru a se hrani.

Fauna montana

Muntii Stancosi reprezinta unul dintre lanturile montane majore ale Americii de Nord. Odata cu cresterea altitudinii, vegetatia se schimba de la paduri de conifere si pasuni, la tundra si poiene, pana la stanci golase. Animalele de la fiecare nivel sunt diferite, in functie de hrana la care au acces si de anotimpuri.

Fauna padurilor de conifere

Padurile de confire ale Americii de Nord acopera o zona foarte larga. Verile sunt calde; iernile sunt reci si inzapezite. Fauna acestor paduri include porcii spinosi, iepurii salbatici vegetarieni si pradatorii, ca lupii si rasii.

Fauna padurilor temperate

Padurile temperate din SUA gazduiesc diferite specii de insecte, pasari si mamifere, mai ales vara, cand vegetatia specifica acopera solul. Aici cresc peste 150 de specii de arbori, din care fac parte stejarul si artarul.

Fauna de prerie

Preria este o zona de pasune care acoperea o mare parte din America Centrala. Pe masura ce zona a fost colonizata, antilocapra si bizonul au ajuns aproape de disparitie. Totusi, mai exista inca zone de prerie unde traiesc animale ca veverita terestra si coiotul.

Populatia

Majoritatea americanilor din nord si din centru sunt urmasi ai colonistilor europeni. Aproape 12 % se trag din sclavii de culoare africani. Au supravietuit foarte putini nativi americani. In ultimii ani, multi asiatici si hispanici s-au asezat s-au asezat in America de Nord , sporind varietatea culturilor din aceasta zona.

Resursele

America de Nord este un continent bogat. Are aproape toate genurile de minerale importante, sol fertil pentru agricultura, paduri imense, cu lemn din belsug si acces la ape bogate in peste, desi acestea sunt in pericol de epuizare. Recoltele include cereale, fructe si legume.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.