Amenoreea - tratamente cu administrare interna

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.74

nivel: Facultate

COCCULUS: Indicat atunci cand leucorea apare in locul menstruatiei. In aceasta perioada pacienta se simte foarte slabita. Uneori apar scurgeri reduse cantitativ (cateva picaturi) de sange negru. De asemenea apare o stare de nervozitate si isterie. COLOCYNTHIS: pentru tratarea amenoreei cauzata de furie si suparare neexteriorizata. Apar colici puternice in zona ovarelor sau in partea de jos a abdom[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenoreea - tratamente cu administrare interna

COCCULUS: Indicat atunci cand leucorea apare in locul menstruatiei. In aceasta perioada pacienta se simte foarte slabita. Uneori apar scurgeri reduse cantitativ (cateva picaturi) de sange negru. De asemenea apare o stare de nervozitate si isterie. COLOCYNTHIS: pentru tratarea amenoreei cauzata de furie si suparare neexteriorizata. Apar colici puternice in zona ovarelor sau in partea de jos a abdomenului, care obliga pacienta sa stea aplecata, insotita de stari de agitatie si neliniste.

CONIUM: Ameteala mare mai ales cand te intinzi sau cand te intorci in pat. La fiecare menstruatie sanii se maresc si devin durerosi. Urinari intermitente si cu dificultati. Stare accentuata de slabiciune dupa cel mai mic efort. CROCUS: fara ca menstruatia sa apara, pacienta prezinta simptome premenstruale manifestate prin colici si senzatie de apasare in zona intima (Bell), ca si cum ar avea ceva viu in abdomen. Sangerari nazale dense, de culoare inchisa. DULCAMARA: In cazurile de amenoree cauzata de frig sau umezeala.

La fiecare menstruatie apar iritatii pe piele, iar ininte de menstruatie apare senzatia de mancarime puternica in vechile zone ale eruptiei. Aceste iritatii sau eruptii se manifesta de fiecare data cand pacienta raceste. GELSEMIUN: Incetarea menstruatiei insotita de senzatie de apasare in zona uterului sau in partea de jos a abdomenului. Senzatie de balonare, usoare dureri uterine si in jurul sacrumului ca si cum ar aparea menstruatia. Durere de cap, zapaceala si ameteala care afecteaza vazul. Tipic pentru paciente cu stare de nervozitate accentuata si sensibilitate crescuta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.