Amenoreea

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.60

nivel: Facultate

Prima conditie a amenoreei: Defect congenital in care ovarele sunt complet ineficiente, au ramas incomplet dezvoltate,s-au atrofiat sau si-au pierdut functiile inainte de pubertate prin accidente sau boli. Asemenea cazuri par a fi inabordabile. Oricum, astfel de cazuri sunt foarte rare.Alte cazuri de amenoree datorate malformatiilor congenitale dar care nu sunt atat de grave, pot fi vindecate prin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenoreea

Prima conditie a amenoreei: Defect congenital in care ovarele sunt complet ineficiente, au ramas incomplet dezvoltate,s-au atrofiat sau si-au pierdut functiile inainte de pubertate prin accidente sau boli. Asemenea cazuri par a fi inabordabile. Oricum, astfel de cazuri sunt foarte rare.Alte cazuri de amenoree datorate malformatiilor congenitale dar care nu sunt atat de grave, pot fi vindecate prin tratament adecvat. In aceste cazuri, eforturile periodice de la menstruatie arata ca ovarele exista.

A doua forma a amenoreei: Acestea sunt cazuri in care menstruatia a aparut dar inceteaza, dispare mai apoi.A treia forma e cunoscuta ca Amenoree Partiala: In aceasta forma, menstruatia este absenta uneori chiar luni la rand, dar poate sa apara ocazional si la intervale neregulate. Exista unele cazuri de absenta a menstruatiei in care ovarele exista fizic, dar functionarea lor nu produce nici o scurgere asociata menstruatiei. Daca aceste persoane cu aceste simptome par perfect sanatoase, nu exista nici un semn de boala, nu este necesar prescrierea vreounui tratament. De cele mai multe ori, amenoreea rezulta din slabirea, inrautatirea starii generale a sanatatii si e insotita de unele simptome.

Concluzie: Pentru prescrierea unui tratament, pe langa intarzierea aparitiei menstruatiei la pubertate sau dupa aceasta perioada, este necesar sa se analizeze si alte simptome de boala, slabiciune. In acelasi fel, aparitia primei menstruatii si apoi disparitia ei luni la rand, nu necesita tratament daca nu este insotita de alte simptome de boala, indispozitie sau dereglari ale sistemului. In cazul in care lipsa menstruatiei este insotita de alte simptome, ar trebui administrat un tratament adecvat si acordata o atentie sporita cazului, pentru a readuce sanatatea pacientei.

Caz concret:in 1952, S. V. G. si-a adus fiica K. in varsta de 16 ani, eleva in clasa a zecea pentru tratarea amenoreei. Ea a avut menstruatie timp de trei luni. Apoi ciclul s-a dereglat iar scurgerea tot mai saraca din punct de vedere cantitativ si in final s-a oprit de tot pentru ani intregi. Fata era palida, vomita aproape in fiecare zi, avea crize de lesin, mainile si picioarele fierbinti si o stare generala de slabiciune. Aceasta stare a facut-o aproape incapabila sa-si continue studiile
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.