Amenajari baze sportive-Amenajarea unui teren de fotbal in interiorul spatiului

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.40

nivel: Facultate

Caile de circulatie se refera la faptul ca asezarea terenului se va face in asa fel incat terenul sa nu fie amplasat peste ososea, cale ferata, lini de tramvai,etc., ci va trebui amplasat langa scoala pentru a evita orice evenimente neplacute care s-ar putea ivi din cauza deplasarii elevilorde la orele de curs la terenul de educatie fizica.

Se va cauta ca in spatiul ales sa putem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenajari baze sportive-Amenajarea unui teren de fotbal in interiorul spatiului

Caile de circulatie se refera la faptul ca asezarea terenului se va face in asa fel incat terenul sa nu fie amplasat peste ososea, cale ferata, lini de tramvai,etc., ci va trebui amplasat langa scoala pentru a evita orice evenimente neplacute care s-ar putea ivi din cauza deplasarii elevilorde la orele de curs la terenul de educatie fizica.

Se va cauta ca in spatiul ales sa putem realiza ceea ce vrem sa obtinem si anume sa putem obtine dimensiunile unui teren cat mai aproape de reglementarile in vigoare, deoarece un teren de fotbal nu se reduce doar la spatiul de joc ci si la cel din afara lui destinat jucatorilor de rezerva, antrenorilor, celor doua echipe.

Deasemeni se va avea in vedere daca se poate si o eventuala posibilitate de dezvoltare a bazei in cazul in care spatiul permite ori se va cauta dezvoltarea conditiilor de joc, de igiena, de antrenament sau de participare la anumite competitii.

Orientarea terenului se va face in functie de modul in care se va efectua si anume daca va fi teren acoperit sau in aer liber.Daca va fi acoperit se va avea invedere sa fie amplasat incat sa poata asigura o lumina naturala cat mai mult timp posibil, sa poata fi racordat la utilitati, iar daca e in aer liber sa fie amplasat asa incat sa nu perturbe activitatile orelor ce se desfasoara in scoala, sa fie orientat asa incat sa se tina cont de directia vantului dominant, se va tine cont de orele in care este utilizat mai mult.

Terenurile folosite dimineata se vor orienta cu axa mare la nord, nord-est-sud, sud-vest pentru ca razele sa cada dintro parte si nu din fata. Terenurile care se folosesc in orele de dupa-amiaza se vor orienta cu axa mare in directia nord, nord-vest-sud, sud-est pentru aceleasi motive, acest orientare fiind favorabila atat elevilor, jucatorilor cat si celor de pe marginea ternului.

Deasemenea se va tine cont si de materialul folosit beton, material sintetic, pentru a-i putea asigura un drenaj in caz de ploi, ninsori.Dupa ce am fixat spatiul unde va fi amplasat terenul cu toate dependintele necesare pentru a putea fi folosit, se va trece la curatarea suprafetei ce poate consta in inlaturarea copacilor, a cioturilor de arbori, etc. Etapa imediat urmatoare este nivelarea terenului.

Operatiile de nivelarese fac niveland portiunile mai ridicate si umpland pe cele adancite, astfel ca suprafata sa ajunga la acelasi nivel. Pamantul asezat in umpluturi trebuie bine batut pentru a nu se tasa, de aceea se va aseza in straturi de circa 20 cm. Numai dupa ce toata suprafata terenului a fost bine nivelata se va trece la stratificarea si apoi la gazonarea terenului.

Dupa nivelarea terenului si atrasarii acestuia si a miscarilor de pamant se trece la acoperirea lui cu o stratificare corespunzatoare, ce depinde de natura solului si de important ape care o are in activitatea scolii (teren pentru orele de educatie fizica, competitii scolare).

Materialele din care se formeaza stratificatia sunt: zgura, care se trece prin patru feluri de site cu ochiuri de 5 milimetri, 20 milimetri, 50 milimetri si 100 milimetri, pietrisul, nisipul si argila. Materialele se aseaza de la cel mai gros la cel mai fin de jos in sus, dupa care se toarna beton. Stratificatia trebuie sa corespunda planurilor prevazute in proiect.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.