Amenajarea teritoriului si urbanism

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Majoritatea regulilor de urbanism se afla exprimate in documente de urbanism, acte de planificare urbana care confera regulilor o formulare spatiala, o diferentiere a zonei (spatiului) careia urmeaza sa-I fixeze afectatiile.Aceasta dimensiune de modulare spatiala a regulii se traduce prin aceea ca indocumentele de urbanism alaturi de reglementarile prezente sub forma obisnuita a reglementarilor ad[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenajarea teritoriului si urbanism

Majoritatea regulilor de urbanism se afla exprimate in documente de urbanism, acte de planificare urbana care confera regulilor o formulare spatiala, o diferentiere a zonei (spatiului) careia urmeaza sa-I fixeze afectatiile.Aceasta dimensiune de modulare spatiala a regulii se traduce prin aceea ca indocumentele de urbanism alaturi de reglementarile prezente sub forma obisnuita a reglementarilor administrative, se afla documente grafice care delimiteaza spatiile carora li se vrea sa li se diferentiezer regimul.

Precizarile , informatiile date de documentele grafice sint necesare adesea pentru regulile stabilite prin documentele de urbanism. Absenta unor documente grafice pot prejudicia aplicarea regulilor, pot da nastere unor neclaritati sau oferi posibilitatea unor interpretari a regulilor stabilite prin documentatiile de urbanism. Documentele grafice , neinsotite de regulamentul aferent, nu pot determina reguli, ele nu fac altceva decit sa delimiteze dinpunct de vedere geografic impactul normelor determinate prin reglementarile continute de documentele de urbanism.

Amenajarea teritoriului reprezinta un ansamblu de activitati complexe, care conduc la corelarea politicilor economice , tehnologice, sociale, culturale si ecologice, tinzind spre armonizarea activitatilor umane si a cadrului construit cu cadrul natural, in concordanta cu valorile generale ale societatii. Prin amenajarea teritoriului se urmaresc urmatoarele obiective:Majoritatea regulilor de urbanism se afla exprimate in documentele de urbanism,acte de planificare urbana care confera regulii o formulare spatiala,adica o diferentiere in functie de zona careia urmeaza sa-I fixeze afectatiile.

In intelesul reglementarilor din tara noastra,documentatiile de amenajare a teritorilui si de urbanism sunt planuri de amenajare a teritoriului,planuri de urbanism si regulamentele de urbanism. Regulamentele de urbanism detaliaza si expliciteaza planurile de urbanism aprobate si cuprind conditiile ce trebuie respectate pentru aplicarea acestora. Datele cuprinse in planurile urbanistice generale si in regulamentele locale de urbanism sunt publice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.