Amenajarea tehnologica a hotelurilor

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Se ia in vedere
-amplasamentul un factor important al succesului. Este necesar de realizat studii de amplasament anterior amplasarii effective a cladirii.
-dimensiunile volumetrice: corpul cladirii este influentat de diverse reglamentari avind in vedere statutul de cladire publica: trebue sa intruneasca insusiri arhitecturale si estetice(dispozitia in spatiu-insorirea; inaltimea -nu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenajarea tehnologica a hotelurilor

Se ia in vedere
-amplasamentul un factor important al succesului. Este necesar de realizat studii de amplasament anterior amplasarii effective a cladirii.
-dimensiunile volumetrice: corpul cladirii este influentat de diverse reglamentari avind in vedere statutul de cladire publica: trebue sa intruneasca insusiri arhitecturale si estetice(dispozitia in spatiu-insorirea; inaltimea -numarul de niveluri; stilul arhitertural, materialele de constructie, decoratiile etc) si sa se conformese bugetului si principiului rentabilitatii(cost argumentat).

-fatada- ea corespunde acelorlas cerinte mentionate mai sus. Totodata, fatada poate constitui un element de personalizare a conceptului de hotelCompunera in spatiu a functiunelor principale a unui hotel poate fi realizata print-un sir de solutii.
Asa numitul stil international al hotelurilor presupune formule plastice similare pentru cea mai mare parte a hotelurilor noi, contemporane, avand la baza acelas principiu:
Receptia, spatiile comune si serviciile generale la nivelurile inferioare, dezvoltate in suprafata si pe orizontala si cazare intr-un corp suprapus, dezvoltat pe verticala.(

vezi schemele) Solutia este caracteristica hotelurilor mari, cu grad de confort ridicat, care ocupa o suprafata mare de teren, cu multiple accese si spatii libere inconjuratoare.Solutia specifica hotelurilor mijlocii(cateodata si celor mari), amplasate intr-un mediu dens construit, in care terenul este limitat si cladirea se incadreaza de multe ori in fronturi de constructii existente, este suprapunerea aproape completa, in acelas contur exterior.In acest caz, primele niveluri sint atribuite receptiei si serviciilor comune si tehnice, ultimele fiind cele de cazare.

Ca o varianta la aceasta solutie poate fi considerata cea in care doar serviciile de alimentatie sint scoase din corpul principal, indepartund astfel o serie de functiune mai incomode de zona de cazare, care se dezvolta pe mai multe niveluri. Este utilizata mai ales la hotelurile mici si mijlocii, amplasate intr-un mediu urban cu o densitate de construtie mai mica sau pe terenuri mai degajate de natura.
In sfarsit, putem remarca si solutia cu o compunere pe orizontala a functiunelor principale: este solutia cea mai libera, cu cele mai mari posibilitati de incadrare in tern si de dazvoltare independenta a fiecarei functiuni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.