Amenajarea salonului restaurant

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.66

nivel: Facultate

Restaurant Unicum are capacitatea de 80 de locuri , repartizate in 4 incaperi , ce confera posibilitatea organizarii de diferite evenimente , chiar concomitent . Sunt spatii destinate serviciului ca la carte . Detine si un separeu de 20 de locuri .Restaurant Unicum realizeaza servicii de catering pentru orice tip de eveniment , cu personal propriu , calificat , inclusiv mese in familie , onomastic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenajarea salonului restaurant

Restaurant Unicum are capacitatea de 80 de locuri , repartizate in 4 incaperi , ce confera posibilitatea organizarii de diferite evenimente , chiar concomitent . Sunt spatii destinate serviciului ca la carte . Detine si un separeu de 20 de locuri .Restaurant Unicum realizeaza servicii de catering pentru orice tip de eveniment , cu personal propriu , calificat , inclusiv mese in familie , onomastici etc.Restaurant Unicum executa livrarea gratuita la domiciliul clientului , oriunde in oras , pentru orice comanda din meniu . De asemenea mai ofera si posibilitatea clientilor de conectare la internet gratuit .

Capitolul 2: Pregatirea salonului
In vederea asigurarii conditiilor necesare servirii clientilor, o mare parte din volumul de munca al personalului dintr-o unitate publica de alimentatie se realizeaza inainte de inceperea programului de functionare a acesteia. Astfel, in acest interval de timp, care este mai mare sau mai mic, in functie de tipul unitatii, structura personalului, volumul si natura operatiilor ce urmeaza sa se efectueze, amenajarea si dotarea unitatii etc., personalul de serviciu din salon executa operatiile privind: pregatirea obiectelor de servire necesare transportarii, prezentarii, servirii, si consumarii preparatelor si bauturilor, aranjarea salonului pentru servirea clientilor precum si pregatirea sa pentru inceperea actvitatii de primire si realizare a comenzilor date de clienti.

De felul in care sunt executate aceste operatii in cele mai mici amanunte depinde desfasurarea muncii zilei respective pentru servirea cu minim de efort, dar cu maxim de realizari cantitative (volumul incasarilor) si calitative (buna servire a clientilor).Pregatirea salonului inainte de sosirea clientilor se face in doua etape:
dupa terminarea programului de functionare a unitatii de catre fiecare chelner impreuna cu ajutorul sau;inainte de inceperea programului de functionare a unitatii de catre echipa de serviciu prevazuta in graficul de lucru sau cea stabilita de patron, seful unitatii sau seful de sala.

Dupa terminarea activitatii de servire. Pregatirea se face numai dupa ce ultimul consumator a parasit salonul. Fiecare chelner, impreuna cu ajutorul sau debaraseaza mesele si masa de serviciu de toate obiectele de servire, folosite sau nefolosite, transportandu-le la oficiile de menaj. Aceste operatii se fac cu mare atentie, respectandu-se toate regulile privind manipularea obiectelor de servire (farfurii, tacamuri, pahare). Apoi, ridica frapierele din suporturi si le transporta in oficiu, la locul dinainte fixat, in apropierea barului de serviciu. Se golesc de apa sau resturile de gheata si se asaza in stive, una peste alta, cu gura in jos.

Fetele de masa se strang pe trei categorii, in functie de starea in care se gasesc dupa ce consumatorii au fost serviti:
fetele de masa curate se impaturesc fara sa se sifoneze, respectandu-se cutele facute initial la calcat;

fetele de masa se asaza in seturi de cate 10, pentru a fi mai usor de numarat;fetele de masa murdare se ridica de pe masa, se strang cate 9 si se infasoara intr-o alta fata de masa pentru a fi duse la spalatorie;
fetele de masa murdare se ridica de pe masa, se numara si se duc la uscatorie.

Nu este admis ca aceste fete de masa sa se stranga, deoarece tinute prea mult timp impachetate mucegaiesc, iar in aceasta stare ele devin nefolosibile, petele de mucegai nemaiputand fi scoase de pe tesaturi.
Scaunele. Cu ajutorul unei perii sau carpe pentru praf se curata fiecare scaun in parte si se asaza rasturnat (cu picioarele in sus) pe blatul mesei, iar peste ele se asaza suportul frapierelor. Scaunele sau canapelele tapitate se scutura usor cu ajutorul unei maturi mici si apoi se sterg cu o carpa de praf.

Fiind grele, nu se mai ridica pe blatul mesei, ci se asaza pe partile laterale ale salii pentru a permite efectuarea curateniei.Curatenia pardoselii se face de catre personalul de ingrijire, in mod diferit, in functie de materialul din care este confectionata aceasta si perioada in care se executa (zilnic sau periodic).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.