Amenajarea locuintei

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.59

nivel: Liceu

Daca vom colora tavanul vom avea senzatia continua ca "pica" tavanul pe noi.De asemenea albul trebuie folosit si in baie, mai ales daca aceasta nu depaseste 6-7 metri patrati, asa cum se intampla in cele mai multe din cazuri.Daca ambientul pe care vrem sa il creem in locuinta este unul modern, atunci vom avea nevoie de mult alb. Exista mai multe tipuri de alb, alb electric, cu nuante de albastru i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amenajarea locuintei

Daca vom colora tavanul vom avea senzatia continua ca "pica" tavanul pe noi.De asemenea albul trebuie folosit si in baie, mai ales daca aceasta nu depaseste 6-7 metri patrati, asa cum se intampla in cele mai multe din cazuri.Daca ambientul pe care vrem sa il creem in locuinta este unul modern, atunci vom avea nevoie de mult alb. Exista mai multe tipuri de alb, alb electric, cu nuante de albastru in el, alb crem, asemanator cu untul, sau alb natural, asemanator cu laptele.
Modern este un interior complet alb, cu niste accente de culoare, prin piese de mobilier viu colorat si cu un design interesant.

Rafturile necesare
O casa cu un spatiu inteligent folosit va arata mult mai bine decat o casa spatioasa amenajata necorespunzator. Fiecare colt poate fi valorificat fie prin polite, fie prin corpuri de depozitare.
Mobila trebuie sa fie intr-un finisaj calm, placut si linistitor. Furnirul de stejar sau de fag este deschis si poate fi folosit in orice combinatie, la fel ca si palul alb.

Vom incearca sa evitam finisajele de mobilier lucioase. Aceastea atrag foarte usor privirile, micsorand spatiul.Cutii incapatoare:Organizarea spatiului a devenit din ce in ce mai importanta pentru specialistii din domeniu amenajarilor interioare in ultimul timp. Asa se face ca acum se pot gasi pe piata o gama foarte variata de cutii pentru depozitare.
De la cutii pentru CD-uri si DVD-uri pana la cutii pentru haine, scule si chiar produse chimice.

Mobilarea
Mobilarea sau aranjarea mobilierului intr-un spatiu dat trebuie sa fie facuta in functie de doua caracteristici esentiale ale ambiantei arhitecturale:mobilierul il reprezinta pe om si trebuie raportat la dimensiunile acestuia, asigurandu-i-se totodata spatii ergonomice de manevrare, deplasare, utilizare si de relatii interpersonale (spatii de discutii sau de lucru);

- mobilarea se face in functie de dimensiunile spatiului si de arhitectura acestuia: locuintele seriate (tip bloc) dispun de incaperi minimale, iar mobilarea este mai dificila in conditiile in care necesitatile de mobilier sunt aceleasi ca pentru spatiile vaste. Problemele pe care acestea din urma le ridica tin de necesarul de mobilier si de echipamente unicate si de numarul acestora, care trebuie sa fie mai mare decat pentru spatiile reduse.

Aranjarea mobilei se poate face dupa mai multe criterii:clasice - cand mobilierul va fi proiectat concomitent cu spatiul arhitectural si cu finisajele;functionale - caz in care mobilierul va fi amplasat si aranjat astfel incat el sa satisfaca principalele functiuni ale unitatilor arhitecturale ale locuintei;psihologice - cand mobilierul va fi astfel asezat incat sa raspunda nevoilor de comunicare interpersonala, de relaxare, de stimulare a unor activitati etc.;ambientale - ceea ce presupune combinarea concomitenta a aranjarii mobilierului cu fondul si tonalitatile (pereti, pardoseala, tavan), cu cadrul constituit, cu peisajul vazut din interioare, cu luminile, culorile etc.

Fiecare camera a unei locuinte are specificul ei si este dominata de un mobilier adecvat sau cel putin de o piesa caracteristica. Astfel, din dormitor nu poate lipsi patul, din sufragerie masa cu mai multe scaune, din bucatarie masina de gatit etc. Acestea vor fi completate de alte piese de mobilier, in functie de necesitatile utilizatorilor, de specificul camerelor, de valorificarea spatiului etc.

Gruparea mobilierului se va face dupa cateva scheme clasice de folosite rationala a suprafetelor: perimetrala (pe toata inaltimea peretilor), fragmentara (cand peretii au dimensiuni diferite), tehnologica (cand domina aparatele si echipamentele), insulara, alveolara, transformationala (cand se foloseste mobilier multifunctional sau transformabil) sau compusa (foloseste piese de mobilier diferite sau improvizate, alaturate sau suprapuse pe criterii de asemanare si compatibilitate ale dimensiunilor, formand ansambluri functionale inedite).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.