Ameliorarea taurinelor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Obligatoriu incepe cu testarea aptitudinilor pentru prod de carne, cu sperma unui taur aflat in asteptare se insamanteaza 200 de vaci din aceasi rasa dar crescatorii diferite, dupa fatare se iau la intamplare 15 masculi si se cresc pana la vst de 1 an in statiuni de testare fiind furajati cu ratii standard intreaga perioada. Sist de ingrasare este intensive "baby-beef", intretinerea se face in com[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ameliorarea taurinelor

Obligatoriu incepe cu testarea aptitudinilor pentru prod de carne, cu sperma unui taur aflat in asteptare se insamanteaza 200 de vaci din aceasi rasa dar crescatorii diferite, dupa fatare se iau la intamplare 15 masculi si se cresc pana la vst de 1 an in statiuni de testare fiind furajati cu ratii standard intreaga perioada. Sist de ingrasare este intensive "baby-beef", intretinerea se face in compartimente commune 20-25 capete, masculii care provin de la tati diferiti, lunar se determina SMZ, consumul specific, GV

si calitatea comerciala in viu (aparitia unor depozite de grasime sau maniamente), se sacrifice, aprecierea se face in functie de grasimea carcasei, randamentul la sacrificare, ponderea carnii de calit I, ponderea seului. Se compara rezultatele descendentilor unui taur cu cele ale contemporanilor, se incheie testarea dupa prod de carne la vst de 45 l, in urma acestei testari se fac 3 clase: AMELIORATORI, INDIFERENTE, INRAUTATITORI. Cei mai valorosi sunt cei amelioratori, indiferenti- se folosesc conditionat, cu anumite female, inrautatitori pentru prod de carne nu se sacrifice si testeaza pentru lapte.
Testarea pentru prod de lapte

Se iau randomizat 25 fiice de la mai multi tauri si se cresc in aceleasi cond de mediu (cel putin in per de gestatie).
La incheierea primei lactatii ierarhizate se face dupa cantitatea de lapte pe lactatie normala, cantit de GR pura, proc mediu de Gr, cantitatea de Pr, viteza de muls, insusirile ugerului appreciate prin prisma mulsului mechanic, se incheie la vst de 65 luni.
Preocupari actuale si de perspective privind cresterea bivolilor pe plan mondial.

Au fost domesticity cu aprox 5000 ani in urma, la inceput s-au crescut pentru munci sau capacitate de effort, din totalul efectivelor de bivoli mondial 97% asia, 21% Africa, 0,15% Europa, 0,75% America, Oceania. Sunt animale putin pretentioase la conditiile de hranire , valorifica bine furajele din zone cu exces de umiditate, rezultatele cele mai bune sunt obtinute in India unde se gaseste si cea mai valoroasa rasa: Murrah, in Iran- Nini Ravi, in Eur-Italia, Bulgaria.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.