Amelie Nothomb - Catilinarele

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.36

nivel: Liceu

Emile si Juliette, un cuplu, ajuns la varsta intelepciunii aflat in cautarea linistii interioare, decid sa se retraga intr-o casa paradiziaca, departe de agitatia vietii citadine. Povestea lor de dragoste este descrisa chiar de Emile: "...avem saizeci de ani de mariaj. Eram in aceeasi clasa la cursul pregatitor. In prima zi de scoala ne-am vazut si ne-am iubit. Nu ne-am mai despartit niciodata." A[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Amelie Nothomb - Catilinarele

Emile si Juliette, un cuplu, ajuns la varsta intelepciunii aflat in cautarea linistii interioare, decid sa se retraga intr-o casa paradiziaca, departe de agitatia vietii citadine. Povestea lor de dragoste este descrisa chiar de Emile: "...avem saizeci de ani de mariaj. Eram in aceeasi clasa la cursul pregatitor. In prima zi de scoala ne-am vazut si ne-am iubit. Nu ne-am mai despartit niciodata." Acest cuplu care te duce cu gandul la o perfectiune a unei relatii greu de imaginat, reuseste sa isi indeplineasca visul de a gasi Casa ideala. Emile spune: "Am vazut Casa asta si am stiut de indata ca va fi locuinta noastra.

In pofida dispretului meu pentru majuscule, ma simt dator sa scriu Casa, caci va fi cea pe care nu o vom mai parasi, cea care ne astepta, cea pe care o asteptasem dintotdeauna." Parea ca cei doi se vor bucura de un amurg al vietii incantator, dar cum lucrurile nu stau intotdeauna asa cum iti doresti sau planifici, viata lor ia o intorsatura neasteptata, pornind pe un alt drum, diferit de cel imaginat si mult dorit, drum condus de un anume Palamede Bernardin, singurul lor vecin, care reuseste sa le schimbe viata intr-un mod neasteptat. Atat Emile cat si Juliette ajung in situatia de a accepta, in numele politetei, un individ diferit, dificil de inteles, Emile sfarsind prin a comite o fapta neasteptata.

Amelie Nothomb reuseste sa creioneze perfect personajele romanului, facandule-le accesibile, usor imaginabile, dar in acelasi timp originale si deosebite, punand in principal accentul pe latura comportamentala a indivizilor, fara a o ignora insa nici pe cea fizica.
Atat Emile cat si Juliette explica intru-un mod foarte simplu, dar concis o serie de convingeri despre viata, oameni si modul in care acestia percep adevarurile inconjuratore." Nimic din ceea ce face o fiinta umana nu se intampla o singura data. Daca o fiinta umana face intr-o buna zi ceva, asta e din pricina ca asa ii este firea. Fiecare individ isi petrece timpul reproducand aceleasi acte...Asasinii ucid din nou, indragostitii se indragostesc iar."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.