Aluminiul si sanatatea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.68

nivel: Facultate

Sulfatul de aluminiu folosit este apoi eliminat ceea ce face ca procentul acestuia in apa tratata sa fie foarte putin crescut fata de apa ne tratata. Aportul din apa nu depaseste 5% din totalul cotidian admis.Aerul.Aportul de aluminiu provenind din aerul nepoluat este foarte mic, ridicandu-se la aproximativ 4 micrograme pe zi. In zonele industriale, unde nivelul de aluminiu este crescut, acesta po[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aluminiul si sanatatea

Sulfatul de aluminiu folosit este apoi eliminat ceea ce face ca procentul acestuia in apa tratata sa fie foarte putin crescut fata de apa ne tratata. Aportul din apa nu depaseste 5% din totalul cotidian admis.Aerul.Aportul de aluminiu provenind din aerul nepoluat este foarte mic, ridicandu-se la aproximativ 4 micrograme pe zi. In zonele industriale, unde nivelul de aluminiu este crescut, acesta poate ajunge la 100 micrograme pe zi. In locurile unde se lucreaza cu aluminiu, muncitorii pot respira intre 3,5-7miligrame de aluminiu pe zi.
Este important modul de expunere?

Da. Chiar daca este adevarat ca cea mai mare parte provine din alimente doar 1% este in realitate absorbit de organism. Absorbtia depinde de mai multi factori: tipul de compus, compozitia alimentului, varsta si sanatatea persoanei.Aluminiul di apa potabila este mai bine absorbit de organism decat cel din alimente, chiar daca reprezinta o mica fractiune din aportul total cotidian. Aceasta indica faptul ca apa de baut este o sursa mai importanta de aluminiu decat alimentele.Care sunt riscurile pentru sanatate?

Se considera ca aluminiul este relativ putin toxic pentru organism. Indivizii sanatosi pot tolera doze orale pana la 7 g pe zi, fara sa sufere de efecte nocive. Pe de alta parte, numeroase studii arata ca aluminiul poate avea efecte nefaste pentru sistemul nervos atat la animal cat si la om.Aluminiul are efecte nocive si agraveaza urmatoarele boli:Encefalopatia de dializa.

Pacientii afectati de maladii renale care fac in mod regulat dializa si care prin urmare pot fi expusi la doze mari de aluminiu prezent in lichidele de dializa si medicamente, pot manifesta encefalopatie de dializa, o forma progresiva de dementa caracterizata prin tremuraturi si convulsii, psihoza, tulburari de vorbire si comportament.

Maladia Alzheimer este cea mai frecventa dementa degenerativa primara, si o cauza majora de deces. Primele simptome ale maladiei sunt deteriorarea mentala progresiva, pierderea de memorie, dezorientarea, confuzii si depresii.Cercetatorii examineaza diverse teorii care sa explice cauzele acestei maladii. Dintre acestea amintim: factorii genetici, de mediu, proteine anormale, agenti infectiosi, agenti de mediu dintre care metale grele, aluminiu, solventi, modificari metabolice, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.