Alternative la institutionalizarea copilului seropozitiv HIV

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fiecare dintre aceste situatii pot fi remediate prin utilizarea unor argumente bine intemeiate, prin acordarea unui sprijin material sau conectarea familiei la resurse comunitare, in functie de situatie. Parintilor copilului sau familiei largite trebuie sa li explice faptul ca reintegrarea copilului se face treptat, prin parcurgerea mai multor etape si cu sprijin din partea unor persoane abilitate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alternative la institutionalizarea copilului seropozitiv HIV

Fiecare dintre aceste situatii pot fi remediate prin utilizarea unor argumente bine intemeiate, prin acordarea unui sprijin material sau conectarea familiei la resurse comunitare, in functie de situatie. Parintilor copilului sau familiei largite trebuie sa li explice faptul ca reintegrarea copilului se face treptat, prin parcurgerea mai multor etape si cu sprijin din partea unor persoane abilitate. Aceasta procedura necesita pe de o parte evaluarea si consilierea copilului iar pe de alta parte evaluarea si consilierea familiei biologice.

Proceduri utilizate in cazul reintegrarii copilului seropozitiv HIV in familia biologica In cadrul evaluarii copilului trebuie sa avem in vedere necesitatile acestuia in functie de varsta, temperament, nivel de evolutie al bolii, perioada in care copilul a fost separat de familia sa, daca in aceasta perioada legaturile cu familia sa au fost pastrate, scolarizare, tratament si alte nevoi speciale.
In cadrul evaluarii familiei trebuie sa avem in vedere situatia familiei prin identificarea nevoilor materiale sau sociale si a conditiilor morale ale acesteia.

Acest lucru se realizeaza prin vizite la domiciliul acesteia, contactarea familiei extinse pentru a identifica punctele de suport si o evaluare corecta a nevoilor, contactarea autoritatilor locale care vor fi consultate in legatura cu reintoarcerea copilului in familie. Familia trebuie sprijinita si pregatita pentru intoarcerea copilului prin conectarea la resurse, sprijin material, asistarea familiei in vederea obtinerii drepturilor legale, consilierea familiei si sprijinirea acesteia in vederea stabilirii unui plan de viitor pentru copil, responsabilizarea parintilor pentru viitorul copilului.

De asemenea, parintii copilului trebuie sa fie informati despre conditiile de transmitere a virusului, evolutia bolii, mijloace de prevenire si control, alimentatie, tratament si legislatie. Aceste interventii ale asistentului social pot fi extinse si asupra familiei largite, educatori sau alte persoane care vor fi implicate in viata copilului, dar toate acestea numai in momentul in care parintii sunt hotarati sa renunte la confidentialitate.

Familia largita poate reprezenta un adevarat suport moral si, in anumite situatii, chiar material pentru familiile care au in componenta lor un copil seropozitiv HIV. Intreaga evaluare trebuie sa se bazeze pe realitatea faptelor astfel incat, hotararea de reintegrare sa constituie cea mai buna solutie pentru copilul respectiv. Fiecare interventie a asistentului social este consemnata intr-un raport ce este ulterior atasat in dosarul copilului, in ideea ca fiecare informatie este importanta in luarea unei decizii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.