Alte metode de eliminare a toxinelor din organism

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.24

nivel: Facultate

De fapt, orice boala se datoreaza in general acumularii toxinelor peste limitele normale de detoxifiere si eliminare ale organismului, ajungandu-se la autointoxicarea corpului. Asadar, intre starea de sanatate si substantele otraviAZtoare din sangele organismului nostru exista o continua lupta, pe care o putem sustine printr-un regim de viata ordonat, alimentatie rationala, eliminarea exceselor de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alte metode de eliminare a toxinelor din organism

De fapt, orice boala se datoreaza in general acumularii toxinelor peste limitele normale de detoxifiere si eliminare ale organismului, ajungandu-se la autointoxicarea corpului. Asadar, intre starea de sanatate si substantele otraviAZtoare din sangele organismului nostru exista o continua lupta, pe care o putem sustine printr-un regim de viata ordonat, alimentatie rationala, eliminarea exceselor de orice fel, odihna, echilibru nervos etc.

Cand puterea de detoxifiere si eliminare a deseurilor interioare corpului uman este depasita sau determinata sa scada datorita toxinelor, apar mai intai tulburari functionale, apoi organice, care antreneaza boli cronice, ce slabesc si mai mult rezistenta organismului. Se stie ca un organ bolnav atrage in timp imbolnavirea altor organe, deci provoaca tulburari generale, organismul functionand ca un tot unitar.

Inlaturarea deseurilor toxice si eliminarea lor din corp se poate face partial (organic), dar si la modul general, al intregului organism.
1) Curatarea intestinului gros
Majoritatea produselor toxice din organism sunt eliminate prin aparatul renal si prin intestinul gros, de aceea este absolut necesar ca si acestea sa functioneze foarte bine. Astfel, intestinul gros prezinta o flora microbiana ce produce, printre altele, vitaminele K si B|2.

Distrugerea florei va atrage instalarea starii inflamatorii, anemierea bolnavului si aparitia microhemoragiilor. Daca aceasta flora este distrusa, toxinele, in loc sa fie eliminate din corp, vor patrunde in sange, intoxicand celulele.

Recomandam efectuarea curatarii intestinului gros pe parcursul a 5 saptamani (cu o singura posibilitate de repetare intr-un an), dupa urmatoarea schema :in 2 litri de apa fiarta si racita se adauga l lingura plina cu sare de lamaie. Este indicat ca tratamentul sa se faca dimineata, intre orele 5 si 7, sau seara, inainte de culcare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.