Aloe

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.24

nivel: Facultate

Replantati planta in fiecare an, primavara, folosind ghivece din ce in ce mai mari si un compost foarte nisipos pe baza de turba; fiti atenti sa o replantati exact la aceeasi adancime.Facilitati drenajul, mentinand ghiveciul in pozitie verticala si acoperind compostul cu pietris fin. Primavara si vara, mentineti floarea in ambiente bine aerate, fara curenti de aer, in plina lumina, dar nu expuse d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aloe

Replantati planta in fiecare an, primavara, folosind ghivece din ce in ce mai mari si un compost foarte nisipos pe baza de turba; fiti atenti sa o replantati exact la aceeasi adancime.Facilitati drenajul, mentinand ghiveciul in pozitie verticala si acoperind compostul cu pietris fin. Primavara si vara, mentineti floarea in ambiente bine aerate, fara curenti de aer, in plina lumina, dar nu expuse direct la soare; doar speciile cu frunze lucioase suporta actiunea directa a soarelui, fara a suferi.

Udati-le moderat, dar cu regularitate, si impiedicati apa sa stagneze la baza frunzelor carnoase, deoarece ar favoriza putrezirea; adaugati, din aprilie pana in septembrie, o data pe luna, un ingrasamant lichid bun. Toamna si iarna, reduceti gradat udarea plantelor, sistand-o in timpul iernii. Asigurati-i o lumina buna si chiar putin soare. Primavara, reincepeti sa le udati gradat.

Reproducere:Efectuati insamantarea intre februarie si aprilie, folosind o ladita pentru insamantare cu un amestec nisipos si bine drenat. Tineti ladita in penum- bra, la 21 de grade, si mentineti compostul usor umed. Mai puteti utiliza si lastarii bazali ai plantei: taiati-i la sfarsitul primaverii, plantati-i separat intr-un compost nisipos si, indata ce au prins radacini, tratati-i ca pe plantele adulte.

Pericole si precautii :Daca temperatura scade sub 10 grade, radacinile incep sa putrezeasca, in special daca pamantul este prea umed: puteti salva inca planta, plasand- o intr-un loc mai umed si mai luminos. Ocazional, poate aparea paianjenul rosu: in acest caz, plasati planta intr-un loc mai aerat si stropiti-o cu un acaricid pentru plante mai suculente. Daca observati prezenta pe frunze a cosenilelor, inlaturati-le cu ajutorul unei pensule inmuiate in alcool denaturat sau tratati planta cu un produs sistemic. Cand le replantati, verificati temeinic sa nu ramana cosenilele pe radacini.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.