Alladin - terapie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

In mod obisnuit hipnoza este introdusa in cadrul acestei a cincea sedinte, prin recursul la aceasta interventie urmarindu-se urmatoarele obiective: inducerea relaxarii, reducerea distragerii atentiei, ameliorarea capacitatii de concentrare, facilitarea gandirii divergente, amplificarea trairilor si facilitarea accesului la procesele psihologice inconstiente. Autorul recomanda pentru inducerea tran[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alladin - terapie

In mod obisnuit hipnoza este introdusa in cadrul acestei a cincea sedinte, prin recursul la aceasta interventie urmarindu-se urmatoarele obiective: inducerea relaxarii, reducerea distragerii atentiei, ameliorarea capacitatii de concentrare, facilitarea gandirii divergente, amplificarea trairilor si facilitarea accesului la procesele psihologice inconstiente. Autorul recomanda pentru inducerea transei hipnotice si aprofundarea acesteia metoda numararii, propusa de Gibbons, dar este de la sine inteles, ca oricare alta metoda suficient de simpla pentru a putea fi folosita sub o forma inregistrata pe o caseta audio..

Dupa ce s-a atins un nivel satisfacator al prfunzimii transei, sunt formulate sugestii care vizeaza intarirea eului. Dupa cum am mai aratat, aceasta prima sedinta hipnotica este inregistrata, astfel incat clientul sa poata asigura cu ajutorul casetei continuitatea tratamentului si sa poata invata autohipnoza. Scopul ultim al acestui antrenament este familiarizarea clientului cu hipnoza, astfel incat sa ajunga la la o stapanire satisfacatoare a metodei, pentru a o putea utiliza eficient in etapele ulterioare ale tratamentului.

Sedintele 6-8: Restructurarea cognitiva in hipnoza Fiecare dintre cele trei sedinte de interventie prin hipnoza din cadrul acestui grupaj de trei intrevederi isi propune realizarea unor obiective partiale, subordonate scopului general al restructurarii cognitive.
Restructurarea cognitiva propriu zisa - este efectuata dupa ce s-a indus o transa hipnotica suficient de profunda clientului.

In aceasta stare i se sugereaza acestuia sa-si imagineze o situatie care in mod normal i-ar induce o dispozitie impregnata de tristete si sa se concentreze asupra cognitiilor disfunctionale, respectiv a reactiilor emotionale, fiziologice si comportamentale care sunt asociate acestor ganduri. Ceea ce se urmareste practic in aceasta etapa este identificare structurilor de tip ABC descrise de Ellis.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.