Algoritmii evolutivi in explorarea si exploatarea bazelor de date medicale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Sarcina unui algoritm genetic e sa descopere cromozomi din ce in ce mai buni, pana la atingerea unei valori a raportului dintre evaluarea asociata unui sir si evaluarea medie a tuturor sirurilor populatiei (fitness) despre care se stie ca este optimala, sau pana cand algoritmul genetic nu mai poate aduce imbunatatiri.Implementarea unui algoritm genetic incepe cu o populatie de cromozomi (aleasa a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Algoritmii evolutivi in explorarea si exploatarea bazelor de date medicale

Sarcina unui algoritm genetic e sa descopere cromozomi din ce in ce mai buni, pana la atingerea unei valori a raportului dintre evaluarea asociata unui sir si evaluarea medie a tuturor sirurilor populatiei (fitness) despre care se stie ca este optimala, sau pana cand algoritmul genetic nu mai poate aduce imbunatatiri.Implementarea unui algoritm genetic incepe cu o populatie de cromozomi (aleasa aleator). Se evalueaza, apoi, aceste structuri si se aloca facilitati reproductive astfel incat acei cromozomi, care reprezinta o solutie mai buna pentru problema tinta, sa aiba mai multe sanse de a se reproduce decat acei cromozomi care sunt solutii mai putin bune.

Definirea unei solutii bune se face in raport cu populatia curenta.
Intr-un sens mai larg, algoritm genetic este orice model bazat pe ideea de populatie si care foloseste selectie si operatori de recombinare pentru a genera noi puncte intr-un spatiu de cautare. Multe modele au fost introduse de cercetatori dintr-o perspectiva experimentala. Cercetatorii sunt orientati spre aplicatii, fiind interesati de algoritmii genetici doar ca mijloace de optimizare.
Ei sunt recomandati pentru aflarea solutiilor neliniare ale unor probleme atunci cand nu este posibila modelarea matematica si nici euristica in domeniu.

Adevaratii profesionisti combina adesea cele mai variate tehnologii inteligente in scopul exploatarii avantajelor fiecareia, obtinand asa-numitele sisteme hibride. Sunt posibile combinari de genul:
Aplicatii ale algoritmilor genetici - Algoritmii genetici reprezinta o metoda cu care pot fi atacate relativ usor probleme dificile de optimizare sau control, cu rezultate bune sau chiar optimale. Cand se vorbeste de aplicarea unei idei din software, se refera in general la un prototip care arata cum ar putea fi folosita respectiva idee intr-un domeniu practic.

Sisteme Inteligente bazate pe Algoritmi Genetici Mecanismul specific acestor sisteme este inspirat din functionare sistemelor biologice, in sensul ca incurajeaza solutiile candidat capabile sa rezolve o problema si penalizeaza solutiile fara succes. In felul acesta se obtin, dupa mai multe generatii, solutii foarte bune pentru probleme de optimizare complexe, cu un mare numar de parametri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.