Algele verzi, rosii, brune

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.85

nivel: Gimnaziu

Verzeala-zidurilor este o alga verde unicelulara, care traieste pe scoarta copacilor, pe ziduri si stanci. Celula este sferica, iar in citoplasma are un nucleu central si un cloroplast mare in forma de potcoava. Hranirea se face prin fotosinteza. Inmultirea se face prin diviziune: mai intai se divide nucleul, iar apoi, printr-un perete despartitor, citoplasma. Astfel se formeaza doua celule care s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Algele verzi, rosii, brune

Verzeala-zidurilor este o alga verde unicelulara, care traieste pe scoarta copacilor, pe ziduri si stanci. Celula este sferica, iar in citoplasma are un nucleu central si un cloroplast mare in forma de potcoava. Hranirea se face prin fotosinteza. Inmultirea se face prin diviziune: mai intai se divide nucleul, iar apoi, printr-un perete despartitor, citoplasma. Astfel se formeaza doua celule care se mai divid inca o data, rezultand patru celule. Din fiecare ia nastere o noua alga.

Matasea-broastei:-este o alga verde pluricelulara, formata din celule care alcatuiesc un filament lung si subtire. In citoplasma lor exista un cloroplast in forma de panglica spiralata. Vara, inmultirea se face asexuat, prin diviziune transversala, datorita careia filamentul se alungeste continuu. Spre toamna, are loc inmultirea sexuata. Astfel, doua filamente de sex diferit(unul feminin si altul masculin) se apropie si emit un canal prin care continutul unei celule se uneste cu continutul celeilalte.

Rezulta o singura celula numita celula-ou (zigot), care se desprinde si cade pe fundul apei. Primavara, ea va da nastere unei noi alge. In Marea Neagra traieste o alga verde usor de recunoscut numita salata de mare. ALGELE BRUNE traiesc in mari si oceane, mai ales in zona litorala, la adancimi care permit patrunderea razelor de soare, pe elemntele de decor sau pe geamurile acvariului intr-un strat subtire indicand o lipsa de lumina.

Talul este ramificat sau latit si are o parte bazala cu care se prinde de un support. Celulele au clorofila, insa si un pigment brun, care le da culoarea specifica. Algele brune includ specia cea mai mare dintre algele marine. Celulele algelor brune au un singur nucleu, iar din cloroplasma apar in benzi de cate trei. Majoritatea algelor brune produc o celula sexuata (zoospori sau gameti, sau ambele). Reproductia sexuala poate fi izogama, anizogama sau oogama.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.