Alfred Nobel - viata si munca sa

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Liceu

Peste ani au avut loc cateva explozii in laborator si cea mai mare in 1864 a omorat pe cel mai mic frate, Emil, si alti cativa oameni. Orasul Stockholm a pus legi ca experimentele cu explozibil nu pot fi facute in limitele orasului Stockholem.
Asta nu l-a oprit pe Alfred; el si-a mutat laboratorul pe o ambarcatiune pe Lacul Malaren. Alfred a realizat ca problemele cu securitatea trebuie re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alfred Nobel - viata si munca sa

Peste ani au avut loc cateva explozii in laborator si cea mai mare in 1864 a omorat pe cel mai mic frate, Emil, si alti cativa oameni. Orasul Stockholm a pus legi ca experimentele cu explozibil nu pot fi facute in limitele orasului Stockholem.
Asta nu l-a oprit pe Alfred; el si-a mutat laboratorul pe o ambarcatiune pe Lacul Malaren. Alfred a realizat ca problemele cu securitatea trebuie rezolvate; a trebuit sa gaseasca o cale sigura ca sa transporte explozibilul, la fel sa aiba o metoda de control pentru detonarea nitroglicerinei.

In 1864 a fosst infiintata Compania Nitroglycerin AB, iar productia a fost pornita, ca in urmatorul an, 1865, el a deschis prima fabrica, in afara, la Hamburg. Alfred a muncit in continuare la securizaarea explozibilului, si in 1866 a amestecat cu succes nitroglicerina cu siliciu care a transformat lichidul intr-o pasta. Aceasta pasta pe care a format-o si pe care a dorit-o, aa facut posibil transportul in siguranta. Noul material a fost atentat in anul 1867 sub numele de "dinamita". El a inventat detonatorul, de asemenea patentat

Vanzarile cu dinamita si detonatoare au crescut rapid si in urmatorii ani Alfred a deschis fabrici in alte 20 de tari in 90 localitati diferite. In 1893, el a vandut Compania Bofors-Gullspang in Suedia, astazi o fabrica cunoscuta lumii de munitii si arme.
Alfred a fost un mare inventator si are 355 patente in general. Celelalte mentiuni in afara de dinamita, include cauciucul si pielea sintetica, lana artificiala.

Alfred a trait o mare perioada in Paris si a mers intr-o multime de calatorii de afaceri in jurul lumii. El a muncit intens si nu a avut prea mult timp liber pentru viata personala.
In afara de interesul pentru afaceri, Alfred a fost foarte interesat sa faca cunoscuta atentia lui pentru relatiile sociale si de pace, marea atentie pentru literatura si poezie; astfel a scris cate ceva despre munca sa. El a murit la San Remo in Italia la 10 decembrie 1896.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.