Alexe, suflet de vinil - editorial

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Muzica lui Andries parea ca vine dintr-o cu totul alta lume decat cea in care traiam. Omul parca fusese supus unui experiment si trimis cu tot cu suflet sa creeze undeva departe de Romania anilor '80. Sigur, si sufletele noastre au trait in acei ani chiar daca au facut-o chinuit, dar Andries a reusit sa-si imprime mintea, inima si sufletul pe vinil si sa le dea publicitatii, sa le dea publicului. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alexe, suflet de vinil - editorial

Muzica lui Andries parea ca vine dintr-o cu totul alta lume decat cea in care traiam. Omul parca fusese supus unui experiment si trimis cu tot cu suflet sa creeze undeva departe de Romania anilor '80. Sigur, si sufletele noastre au trait in acei ani chiar daca au facut-o chinuit, dar Andries a reusit sa-si imprime mintea, inima si sufletul pe vinil si sa le dea publicitatii, sa le dea publicului. Dintr-o data, sufletul sau, sufletul unui om a inceput sa fie difuzat pe posturile de radio, pentru ca apoi, asa cum va spuneam, sa fie imprimat pe vinil sub forma unor discuri. Acum inteleg mai bine de ce atunci cand am auzit prima data muzica lui Andries am crezut ca vine de altundeva.

Albumele "scoase" inainte de '89 "Interioare", "Rock'n roll", "Despre distante" si "Trei oglinzi" pot constitui dovada ca Alexandru Andries este unul dintre cei mai buni muzicieni ai Romaniei. Si albumele aparute dupa Revolutie, chiar daca nu atat de auzite in larma si confuzia create dupa '89, ne infatiseaza un Andries in forma de zile mari. Un Andries care nu s-a schimbat, nici n-avea de ce, un Andries care a continuat sa-si puna sufletul in muzica lui. Si, vai, era nevoie de suflet, cine ar fi crezut, mai mult ca inainte de Revolutie. Cine o sa cumpere albumele lui Alexe

adunate toate intr-un pachet numit "O poveste cu cantec", care contine nu mai putin de 8 albume, chiar daca pe CD, sau cu atat mai mult o sa descopere sufletul sau de vinil...A venit si vremea ca Alexandru Andries - Alexe, pentru prieteni - sa faca un mic bilant. A tras linie si "s-a ales" numai cu cifre rotunde: 50 de ani de viata, 30 de cariera si 20 de aparitii discografice. In loc sa se lase coplesit de melancoliile inerente implinirii unei jumatati de centenar, Alexe si-a invitat prietenii, pe scena si in sala, la un concert aniversar pe care l-a botezat chiar "50/30/20". Astazi, de la ora 19.30, Alexandru Andries va cinta la Sala Palatului cele mai frumoase cintece ale sale.

Veti lansa in curind un box-set, format din noua albume, unul nou si alte opt care au aparut doar pe vinil, in tiraje de colectie. Cum se cheama albumele? Colectia "50/30/20", cu acelasi titlu ca si concertul din 4 noiembrie 2004, de la Sala Palatului, este alcatuita din cele sapte albume aparute la Electrecord pe format vinil, "Interioare" (1984), "Rock'n'Roll" (1987), "Despre distante" (1988), "Trei oglinzi" (1989), "Interzis" (1990), "Azi" (1991) si "Pofta vine mincind" (1992), la care se adauga 12 cintece reunite sub titulatura "Raritati" - piese aparute doar pe casete sau in tiraje limitate la vremea respectiva - si un album nou, "Desert", care contine 14 cintece inregistrate acum, in 2004, din cele care n-au avut succes la Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.