Alexe Marin

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Liceu

In aceeasi perioada Alexe Marin urmeaza cursurile colegiului, trecand clasele superioare si complimentare. La Paris, unde pleaca in 1845, audiaza lectiile unor renumiti oameni de stiinta ca: Gay Lussac, Pouillet, Fremy, Brognard, Flourens s.a., si-si insuseste o cultura mai mult enciclopedica decat de specialitate. In 1850 este numit conservator al cabinetului de fizica si al laboratorului de chim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alexe Marin

In aceeasi perioada Alexe Marin urmeaza cursurile colegiului, trecand clasele superioare si complimentare. La Paris, unde pleaca in 1845, audiaza lectiile unor renumiti oameni de stiinta ca: Gay Lussac, Pouillet, Fremy, Brognard, Flourens s.a., si-si insuseste o cultura mai mult enciclopedica decat de specialitate. In 1850 este numit conservator al cabinetului de fizica si al laboratorului de chimie de la "Sfantul Sava", unde realizeaza un inceput de laborator.

Ulterior il gasim supleant la catedra de fizica si chimie a aceluiasi colegiu (1851) si apoi titular (1855). Pe urma, Marin este numit profesor la o seama de scoli infiintate in Bucuresti, precum sunt: Scoala de conductori, cea de chirurgie a dr. Davila, Scoala militara, Scoala de medicina veterinara, de farmacie, de agricultura, si in 1868 profesor al Facultatii de stiinte de la universitate.
In predarea cursului - de altfel ca si dr. Davila - al nu a adoptat notiunea atomica, ci a pastrat-o pe cea in echivalente. Nu a lasat sa se instaleze in laboratorul sau gaz de iluminat, desi fusese introdus in Bucuresti. Toate lucrarile se efectuau la carbuni.

In general, experientele de curs reuseau, dar uneori rezultatele erau curioase. "Reactivii fiind impuri sau amestecati de elevi, nu rareori un precipitat ce trebuia sa fie negru - spre exemplu - incepea prin a trece prin toate culorile curcubeului". Spre a-l situa pe Alexe Marin in galeria primei noastre generatii de chimisti, trebuie sa retinem ca acest remarcabil autodidact - a fost si decan al Facultatii de stiinte din Bucuresti - a tradus si publicat primele carti de fizica si chimie, scrise inca cu litere cirilice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.