Alexandru Macedonski

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.89

nivel: Liceu

1871 ianuarie Poetul pleaca din Viena, cu destinatia Italia. Intentii de turism delectabil, pe care le pune cu mari satisfactii in practica.
martie Se afla in localitatea Riva, pe Lacul de Garda, in nordul Italiei. Reverii. Versuri.Se inscrie la Facultatea de litere din Bucuresti, ca student in anul I. august Plecare din nou in strainatate, la Geneva. Boema subtire in continuare. Versuri. S[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alexandru Macedonski

1871 ianuarie Poetul pleaca din Viena, cu destinatia Italia. Intentii de turism delectabil, pe care le pune cu mari satisfactii in practica.
martie Se afla in localitatea Riva, pe Lacul de Garda, in nordul Italiei. Reverii. Versuri.Se inscrie la Facultatea de litere din Bucuresti, ca student in anul I. august Plecare din nou in strainatate, la Geneva. Boema subtire in continuare. Versuri. Studii mai mult decat problematice. iarna Plecare din Geneva, din nou in Italia, cu destinatia Florenta.

1872 februarie-aprilie Poetul locuieste la Florenta, Via Magio 12. Puternice impresii turistice si estetice. Prietenie romantioasa cu junele marchiz Ricardo Bergamasco. Confesiuni reciproce.
mai Plecare din Florenta spre Tara, via Venetia, unde face escala. Cu acest prilej viziteaza si Lido. Trecere prin Triest. Aduce cu sine un bogat fond emotiv. 28 mai Macedonski soseste in Bucuresti. Ambitii literare. septembrie Apare volumul de debut Prima verba. Mici ecouri favorabile in presa. Colaboreaza cu versuri la "Transactiuni literare si stiintifice" si la "Telegraful"`.

1873 23 mai Publica in "Telegraful"` o violenta poezie antidinastica: 10 Mai.
25 mai Pentru a-l pune la adapost de urmari, Maria Macedonski isi expediaza fiul din nou in strainatate. Poetul se imbarca precipitat la Giurgiu, cu destinatia Viena. 29-31 mai Trece a doua oara prin Venetia.
iunie Viziteaza Stiria si Tirolul. Nu mai ajunge in capitala Austriei. La 20 iulie trece prin Pompei. Impresii italiene memorabile. Intepat de I. L. Caragiale, in "Ghimpele", cu o epigrama, in lipsa.
septembrie Reintors in tara. Popas recreativ la mosia Adancata.

Poetul strabate un puternic moment afectiv: regasirea locurilor copilariei. 14 noiembrie Apare primul numar al ziarului "Oltul", de inspiratie liberala. Director: Al. A. Macedonski. Incepe seria atacurilor antidinastice. Abundenta productie de versuri.
iarna Mari suparari financiare in familie. Maria Macedonski, pe punctul de a-si pierde mosiile de zestre. Revolta interioara a poetului impotriva creditorilor acaparatori.

1874 martie Macedonski infiinteaza, cu ajutorul colaboratorilor, societatea literara "Junimea". Convocari regulate in "Oltul".
februarie-aprilie Colaborare la "Familia".
29 iunie Violent editorial antiguvernamental. Poetul incepe sa fie urmarit pentru delict de presa. 8 iulie Este citat de primul-procuror al Tribunalului Ilfov. I se ia un interogatoriu, fara alte consecinte imediate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.