Alexandria

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Alexandru cel Mare a fost fiul oficial al craiului Filip al Macedoniei si al Olimpiadei, imparateasa, dar tatal sau adevarat a fost imparatul Netinav al Egiptului. Inca din copilarie si adolescenta a iesit in evidenta caracterul lui deosebit de al celor de varsta lui. Omorarea lui Netinav, inblanzirea lui Ducipal, luptele cu vitejii din ostrovul Dalfionului sunt cateva din faptele care atesta vit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alexandria

Alexandru cel Mare a fost fiul oficial al craiului Filip al Macedoniei si al Olimpiadei, imparateasa, dar tatal sau adevarat a fost imparatul Netinav al Egiptului. Inca din copilarie si adolescenta a iesit in evidenta caracterul lui deosebit de al celor de varsta lui. Omorarea lui Netinav, inblanzirea lui Ducipal, luptele cu vitejii din ostrovul Dalfionului sunt cateva din faptele care atesta vitejia si curajul lui Alexandru.

Prima mare batalie condusa si castigata de Alexandru a fost cea cu tatarii, inca inainte ca tatal lui, imparatul Filip sa moara. Dupa moartea tatalui, Alexandru a devenit imparat al Macedoniei si a inceput razboaiele de cucerire. Pana la marea lupta cu Darie al persilor, a cucerit multe cetati si tari, dar lupta cu Darie demonstreaza istetimea si curajul lui Alexandru. Dupa mai multe epistole trimise prin soli, Alexandru a avut curajul sa se duca el insusi la Darie. Cineva de la curtea lui Darie l-a recunoscut dar el a reusit sa scape datorita istetimii sale. A luat de la masa imparateasca trei pahare si cu ajutorul lor a reusit sa pacaleasca strajile si sa scape.

Prima lupta dintre ostile lui Alexandru si cele ale lui Darie a fost crancena, iar persii au fost invinsi. Un boier al lui Darie s-a oferit sa-l omoare pe Alexandru, dar acest lucru nu a reusit si a urmat apoi o alta batalie in urma careia Darie a fost invins. Inainte de a muri, Darie, l-a recunoscut pe Alexandru ca imparat al persilor si al macedonenilor, ba mai mult, el i-a dat si mana ficei sale, Ruxandra.

Dupa moartea lui Darie, Alexandru si armata lui au purces spre cucerirea si cunoasterea altor tinuturi minunate spre rasarit pana candu a iesit din lume. Au fost in tara fiarelor salbaticee, a furnicilor de pamant, a piticilor si in multe alte tinuturi.
Una dintre cele mai importante lupte a fost cea cu Por, imparatul Indiei care se credea a fi imparatul lumii. A fost o lupta din care Alexandru a iesit din nou invingator, iar Por a fost ucis.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.