Alexander Fleming

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Liceu

Observand modul in care ranile soldatilor din primul razboi mondial sunt pansate, Fleming constata ca mijloacele folosite atunci pentru dezinfectarea si curatirea ranilor provoaca adesea urmari mult mai grave.Analizand problema impreuna cu profesorul Wright, cei doi specialisti ajung la concluzia ca aceste mijloace reduc capacitatea naturala de aparare a organismului. Trebuia sa gaseasca un dezinf[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alexander Fleming

Observand modul in care ranile soldatilor din primul razboi mondial sunt pansate, Fleming constata ca mijloacele folosite atunci pentru dezinfectarea si curatirea ranilor provoaca adesea urmari mult mai grave.Analizand problema impreuna cu profesorul Wright, cei doi specialisti ajung la concluzia ca aceste mijloace reduc capacitatea naturala de aparare a organismului. Trebuia sa gaseasca un dezinfectant care sa nu slabeasca sistemul imunitar al pacientului.

In timpul primului razboi mondial, Fleming a studiat antisepticele. Pe cand se afla incartiruit in Franta, el a demonstrat ca tetanosul si gangrena, provocate de obicei de rani, se datorau unor microorganisme aflate pe terenurile agricole devenite campuri de batalie. Impreuna cu Wright, el a demonstrat ca antisepticele obisnuite la acea vreme nu puteau sa patrunda in tesutul profund al ranii si, de fapt, ele reduceau reactia antibacteriana din sange.

Tot el a elaborat tehnici de combatere a infectiei. In timpul razboiului, munca lui nu s-a bucurat de atentia cuvenita, dar treptat avea sa influenteze adoptarea procedurilor standard de dezinfectare si tratament. Fleming a fost impresionat de distrugerile si suferintele umane provocate de razboi, cu atat mai mult cu cat consecintele infectiilor ar fi fost in principiu usor de prevenit.

Fleming si-a facut marile descoperiri in anii '20. In 1921, examinand propriile secretii nazale rezultate dintr-un guturai, a descoperit lizozima, o enzima care distruge bacteriile, mai intai in mucusul nazal, apoi intr-o mare varietate de fluide organice si in alte substante. Desi era cea mai importanta descoperire a sa pana la acea data, Fleming nu a reusit sa izoleze substanta. Aceasta a reprezentat o nesansa, pentru ca multi alti cercetatori au renuntat s-o mai studieze. Lizozima prezenta o mare importanta deoarece nu distrugea tesutul viu. Dar acest lucru a ramas nelamurit ani in sir. Fleming si-a publicat insa descoperirea, iar in cele din urma s-a obtinut si lizozima purificata.

In anul 1928, Fleming a inceput din nou sa studieze bacteriile si a continuat lucrarile incepute anterior. In septembrie , el a facut una din cele mai insemnate observatii din medicina occidentala. Lucra cu stafilococul prezent in abcese, furunculoze si multe alte tipuri de infectii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.