Alergiile

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Se constata o frecventa din ce in ce mai ridicata a afectiunilor alergice si a celor cu componenta imunologica. Pe de alta parte imbunatatirea statutului socio-economic si a educatiei sanitare determina cresterea adresabilitatii la medic a populatiei cu astfel de afectiuni.Din aceste motive, alergologia si imunologia clinica pot fi considerate o specialitate a viitorului. Deja se cunoaste rolul im[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alergiile

Se constata o frecventa din ce in ce mai ridicata a afectiunilor alergice si a celor cu componenta imunologica. Pe de alta parte imbunatatirea statutului socio-economic si a educatiei sanitare determina cresterea adresabilitatii la medic a populatiei cu astfel de afectiuni.Din aceste motive, alergologia si imunologia clinica pot fi considerate o specialitate a viitorului. Deja se cunoaste rolul important al sistemului imun in patogeneza a numeroase afectiuni si pe masura ce cercetarile vor continua, numarul acestora va fi in continua crestere.

Este o adevarata provocare sa poti pune in practica rezultatul acestor cercetari si sa poti trata cu succes afectiuni a caror fiziopatologie, odinioara, de cele mai multe ori nu era cunoscuta in totalitate si care cel mai adesea beneficiau de un tratament cel mult simptomatic.
S-a demonstrat fara echivoc rolul factorilor genetici in patogenia bolilor alergice. Unele alergii se transmit printr-un mecanism autozomal recesiv. Fiind poligenice, se mosteneste o predispozitie genetica pentru aparitia ulterioara a bolilor, in asociere cu actiunea factorilor de mediu.

Intr-un sistem poligenic, exista gene similare, convergente asupra aceluiasi caracter. Din acest motiv, pentru ca ingineria genetica sa poata interveni in mecanismul acestor predispozitii, este necesar sa se cunoasca localizarea si functia fiecareia dintre cele 3500 de gene din organismul uman.Factorii de mediu sunt cei care au o influenta decisiva asupra aparitiei alergiilor. Printre acestia se numara: expunerea precoce si sustinuta la trofalergene ( alune, soia, crustacee ) si pneumalergene, poluarea ( SO2, NO2, ozon ), vaccinarile extensive si mediul hiperprotector.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.