Alegerea solutiei optime

1x punct

categorie: Management

nota: 9.78

nivel: Facultate

Aceasta masura era necesara datorita lipsei de comunicare dintre departamente, si am ales-o ca fiind solutie optima, deoarece fata de prima solutie propusa, reprezinta masuri impuse, cu aplicabilitate rapida si obligatorie pentru fiecare departament in parte. In cazul consilierii angajatilor, este o masura cam greu de aplicat deoarece are menirea sa imbunatateasca comunicarea dintre angajati, apro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alegerea solutiei optime

Aceasta masura era necesara datorita lipsei de comunicare dintre departamente, si am ales-o ca fiind solutie optima, deoarece fata de prima solutie propusa, reprezinta masuri impuse, cu aplicabilitate rapida si obligatorie pentru fiecare departament in parte. In cazul consilierii angajatilor, este o masura cam greu de aplicat deoarece are menirea sa imbunatateasca comunicarea dintre angajati, apropierea lor pe plan social si nu neaparat o eficientizare a relatiei de munca.

Consideram ca este necesara o schimbare la nivelul sistemului de management, o retrasare a obiectivelor si a obligatiilor pe care fiecare departament trebuie sa le indeplineasca, pentru a se realiza o comunicare benefica intre angajati, ceea ce ar conduce la o crestere a productivitatii, ca apoi sa se treaca la al doilea stadiu, si anume apropierea angajatilor pe plan social.

Maximizarea avantajelor se refera la eficientizarea muncii din cadrul firmei. In momentul de fata compania si angajatii se confrunta cu o ineficienta care ar putea avea pe viitor urmari negative, scaderea volumului vanzarilor si chiar pierderea dreptului de fransiza. Prin restructurarea departamnetelor si conturarea clara a sarcinilor din cadrul fiecarui birou, se imbunatateste calitatea serviciilor, se diminueaza timpul necesar pentru a raspunde la comenzile clientilor si astfel creste increderea cumparatorilor in firma.

Pentru a avea eficienta maxima trebuie sa se apeleze la persoane specializate in cadrul top-managementului, persoane ce cunosc nevoile din cadrul fiecarui departament si astfel se va impune un alt tip de managment ce se potriveste mai bine la fiecare caz in parte. De asemenea, un avantaj pe care firma il poate maximiza se refera la pastrarea perosonalului ce are experienta in domeniu si astfel se reduc si costurile cu procesele de cautare si intruire a altor angajati, ce ar putea sa-i inlocuiasca. Timpul de implementare fiind unul scurt, consideram ca implementarea acestei solutii va avea efectele dorite.

Principalul dezavantaj se refera la modul de lucru al agentilor de vanzari, care nu va fi afectat in nici un fel de noua organigrama adoptata. Pentru a minimiza dezavantajele vom face o completare prin care agentii de vanzare vor primi o noua conduita pe care trebuie sa o adopte, sa scada din agresivitatea de care au dat dovada si sa se deprinda cu spiritul de echipa, sa dispara individualismul. Un alt deavantaj se refera la personalul care va intra pe posturile noi infiintate, legate de timpul de instruire si competentele acestora, dar este un dezavantaj pe care firma trebuie sa-l accepte, daca doreste sa treaca de impasul in care se afla.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.