Alegerea partenerului intre compatibilitate si complementaritate

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.59

nivel: Facultate

Unii fac o rugaciune si pun un anumit semn, spun ei ca asa a facut robul lui Abraam, cand a ales o sotie pentru Isaac. Insa chiar si el a avut niste criterii exacte in alegere ,deoarece a ales o sotie dintre rudele apropiate ale lui Abraam. Este riscant sa te bazezi doar pe anumite semne. Din cate stiu despre Dumnezeu, El intervine atunci cand noi am facut tot ce depinde de noi. El ne-a dat Biblia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alegerea partenerului intre compatibilitate si complementaritate

Unii fac o rugaciune si pun un anumit semn, spun ei ca asa a facut robul lui Abraam, cand a ales o sotie pentru Isaac. Insa chiar si el a avut niste criterii exacte in alegere ,deoarece a ales o sotie dintre rudele apropiate ale lui Abraam. Este riscant sa te bazezi doar pe anumite semne. Din cate stiu despre Dumnezeu, El intervine atunci cand noi am facut tot ce depinde de noi. El ne-a dat Biblia, intelepciune asteapta de la noi sa judecam cu mintea noastra, si sa luam decizii personale in temere de El.

Excluzand anumite exceptii, sunt sigur ca cel care isi alege partenerul doar pe baza unui semn, despre care crede el ca ar fi de la Dumnezeu, refuzand sa analizeze cu mintea sa daca este corecta alegerea facuta, se va insela amarnic. Dumnezeu asteapta de la noi sa ne rugam, sa studiem Biblia, sa ne formam niste criterii clare dupa care ne vom alege partenerul si apoi sa actionam in conformitate cu aceste lucruri.
Atelier

Faceti o lista cu cateva criterii dupa care credeti ca ar trebui sa-si aleaga cineva partenerul de viata. Asezati criteriile intr-o ordine cronologica (la ce aspect ma uit mai intai, la ce ma uit apoi, etc.?) si apoi intr-o ordine valorica (care este primul criteriul ca importanta, dar al doilea, etc.?)Aduceti-va aminte ca, pana si in basme, inainte ca imparatul sa dea pe fiica sa de sotie celui care ii cerea mana, il supunea la anumite teste. Este numai normal ca cineva sa aiba o serie de criterii dupa care sa-si aleaga partenerul.

Fara asa ceva casatoria este loterie. Si daca nu va-ti gandit niciodata la asa ceva, vreau sa va spun ca sansele de a castiga ceva substantial la loterie, sau de ati intemeia o casnicie buna, fara a avea anumite criterii clare, sunt aproximativ 1 la 1.000.000. Riscul este de-a dreptul nebunesc. Pentru o viata buna trebuie sa facem alegeri bine gandite, mai ales cand este vorba de alegerea cruciala a partenerului de viata.

Criterii pentru alegerea partenerului
Alegerea, in general, se face dupa anumite criterii, pe baza carora excludem progresiv posibilele variante, pana va ramane una singur care este cea mai potrivita, cum este si in cazul casatoriei.
Voi sugera in continuare principalele criterii pentru alegerea partenerului intr-o ordine cronologica si apoi intr-o ordine valorica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.