Alegem drumul in viata

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Episodul 3: Atunci cand apare un prieten, singuratatea dispare pentru totdeauna. Acum, cuvantul "impreuna" capata o noua semnificatie. Ma face sa-mi deschid sufletul in fata celui de langa mine. Viata nu va mai fi la fel dupa sosirea lui.Episodul 4: Uneori, inima alege drumul gresit si nu mai judeca corect. Exact in acel loc drumul se bifurca si se naste cea mai intensa iubire. Iubirea imposibila.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alegem drumul in viata

Episodul 3: Atunci cand apare un prieten, singuratatea dispare pentru totdeauna. Acum, cuvantul "impreuna" capata o noua semnificatie. Ma face sa-mi deschid sufletul in fata celui de langa mine. Viata nu va mai fi la fel dupa sosirea lui.Episodul 4: Uneori, inima alege drumul gresit si nu mai judeca corect. Exact in acel loc drumul se bifurca si se naste cea mai intensa iubire. Iubirea imposibila...

Episodul 5: Vacanta e o enorma si misterioasa cutie de surprize. Ne rezerva cele mai intense si mai extraordinare experiente, daca suntem in stare sa fim deschisi si receptivi la tot ce ne ofera. Episodul 6: Parintii nostri cred ca tot ce fac, fac pentru noi.Dar, de fapt, fac pentru ei insisi, considerandu-si copiii extensiile lor. Vor sa aiba atitudinile lor si perspectiva lor asupra lumii. Uneori, e foarte dureros sa dovedim ca suntem fiinte distincte. Poate, foarte diferiti decat ar fi sperat ei.

Episodul 7: E acolo...Banuiala mi-a cuprins sufletul. Pandeste momentul potrivit ca sa se trezeasca. Are nevoie de un suflet nesigur ca sa inceapa sa semene samburii indoielii. Teama e aliata ei. Cine o lasa sa intre si sa se instaleze nu va mai avea parte niciodata de liniste. Episodul 8: A te maturiza inseamna, poate, sa acceptam ca suntem diferiti si sa nu mai actionam in favoarea sau impotriva parintilor nostri. Nu conteaza cum sunt sau cum au fost ei. Noi suntem responsabili de faptele noastre.

Episodul 9: Nimeni nu-i deschide usa, dar ea intra totusi. Teama se instaleaza in vietile noastre si ne aduce neincrederea in privire. Exista multe temeri, teama de primejdie, de altceva, de necunoscut,dar poate ca toate se topesc intr-una singura, teama de a nu fi iubit. Episodul 10: Copilaria a ramas in urma, iar primul indiciu este atunci cand nedreptatea si coruptia ne lovesc, iar mama si tata nu sunt acolo sa ne apere. Uneori, ne afecteaza atat de mult, ca nu mai putem dormi. Dar trebuie sa descoperim si sa infruntam totul singuri.

Episodul 11: Dintr-odata, cerul se umple de fantome, viata, de schelete, gloria, de nenorociri, cuvintele, de tacere. Dintr-odata, intr-o zi, tradarea intra in vietile noastre.Episodul 12: Nu-mi plac mastile sau sa se vorbeasa rau despre ele. Nu duc decat la zvonuri si la lacrimi. In lumea asta de masti si de aparente, ma pierd in atata ipocrizie.

Episodul 13: Nu ma ajuta cu nimic ca esti aici. Ochii mei nu te pot privi. Sunt orbi. Nu-mi sunt de folos nici mainile in care se pierd mangaierile care ti-ar putea alina durerea. Nu mi-e de folos nici gura, daca nu te pot saruta...Episodul 14: Reflectarile chipului meu ma saluta din oglinda. Ingrozitor e supliciul de a trai prins in inchisoarea unei infatisari. Ne regasim in ochii fratelui nostru geaman. Stapan pe destinul lui e cel care traieste in armonie cu reflectarea lui in oglinda.

Episodul 15: Devastatoare e suferinta pentru o iubire secreta si neimpartasita. Impulsiva si invaluitoare e dorinta care macina iubirile interzise. Dar o iubire secreta si interzisa in acelasi timp e ca un curent subteran care ameninta sa te stearga de pe fata pamantului si sa te zdruncine din adancul fiintei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.