Alege-ti profesia adecvata tipului tau de personalitate

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Pentru unii dintre noi sa lucram cu alte persoane, in echipe sau grupuri mai mari sau mici este placut, confortabil, in timp ce pentru altii aceasta este o adevarata corvoada, sau macar stanjenitor, ei preferand lucrul de unul singur. Aceasta preferinta de a lucra impreuna cu altii sau dimpotriva de unul singur are un impact deosebit asupra profesiunii pe care o alegem. Ea este cunoscuta ca dimens[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alege-ti profesia adecvata tipului tau de personalitate

Pentru unii dintre noi sa lucram cu alte persoane, in echipe sau grupuri mai mari sau mici este placut, confortabil, in timp ce pentru altii aceasta este o adevarata corvoada, sau macar stanjenitor, ei preferand lucrul de unul singur. Aceasta preferinta de a lucra impreuna cu altii sau dimpotriva de unul singur are un impact deosebit asupra profesiunii pe care o alegem. Ea este cunoscuta ca dimensiunea EXTRAVERSIUNE-INTROVERSIUNE a personalitatii.

Alti factori includ tipul de informatii pe care le remarcam in mod firesc : unii dintre noi remarcam mai curand informatiile de tip senzorial (ceea ce vedem, auzim, mirosim, gustam sau pipaim), in timp ce altii sunt mai interesati de intelesurile, relatiile, posibilitatile bazate pe fapte, decat de faptele in sine. Aceasta preferinta legata de tipul de informatii pe care le asimilam este cunoscuta ca dimensiunea SENZATIE-INTUITIE a personalitatii.

Dimensiunea GANDIRE-SENTIMENT se refera la modul in care luam decizii.Preferinta pentru o viata riguros organizata sau, dimpotriva, mai spontana constituie dimensiunea JUDECATA- PERCEPTIE a personalitatii.Termenii utilizati pentru a denumi dimensiunile personalitatii au intelesuri diferite fata de modul in care ii utilizam in limbajul cotidian.

Cu cat punctul, de pe scala, cu ajutorul caruia indicati intenssitatea preferintei dv. se afla situat mai aproape de mijlocul scalei, cu atat preferinta este mai putin clara; pe masura ce se indeparteaza de mijloc, preferinta este mai puternica, fie intr-un sens, fie in cel opus. Chiar daca nu sunteti foarte sigur asupra unei preferinte, incercati sa indicati in care parte a scalei v-ati situa : mai aproape de extremitatea stanga sau de cea dreapta.Ceea ce va rezulta va fi un cod format din 4 litere, care va reprezenta tipul de personalitate care va este specific sau unul foarte apropiat.

Aceasta dimensiune re refera la modul in care preferam sa interactionam cu lumea, directia in care ne focalizam energia : spre exterior sau spre interior. Cei care prefera lumea exterioara sunt extravertitii, in timp ce persoanele orientate catre lumea lor interioara sunt introvertitii. Extravertitii cauta alte persoane si le face placere interactiunea cu ele, sunt atrasi de o multime de activitati, le place sa fie in mijlocul actiunii, sunt abordabili. Introvertitilor la place sa isi petreaca timpul singuri, sunt rezervati, se concentreaza mai curand asupra propriilor trairi decat asupra oamenilor sau realitatii care ii inconjoara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.