Aldrin Edwin

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Liceu

EINSTEIN, ALBERT (1879-1955), fizician german. A emigrat in SUA (1933).Profesor universitar la Berlin si Princeton. A explicat efectul fotoelectric si a introdus notiunea de "foton". A formulat teoria relativitatii restranse, care modifica legile mecanicii newtoniene la viteze mari (Asupra electrodinamicii corpurilor in miscare, Depinde oare inertia corpurilor de cantitatea de energia pe care o co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aldrin Edwin

EINSTEIN, ALBERT (1879-1955), fizician german. A emigrat in SUA (1933).Profesor universitar la Berlin si Princeton. A explicat efectul fotoelectric si a introdus notiunea de "foton". A formulat teoria relativitatii restranse, care modifica legile mecanicii newtoniene la viteze mari (Asupra electrodinamicii corpurilor in miscare, Depinde oare inertia corpurilor de cantitatea de energia pe care o contin, 1905) si teoria relativitatii generalizate, conform careia legile generale ale tuturor fenomenelor fizice sunt aceleasi in toate sistemele din Univers (Bazele teoriei relativitatii restranse si generalizate, 1916).

A enuntat (1917) legile statistice ale proceselor de emisie spontana si de absorbtie a luminii de catre atomi si ale emisiei stimulate a luminii, care stau la baza realizarii laserului (1960). A elaborat teoria caldurii specifice a solidelor, teoria efectului giromagnetic (efectul Einstein - de Haas 1915), teoria campului unitar, conform careia gravitatia si magnetismul sunt manifestari ale aceluiasi fenomen. A militat impotriva proliferarii armelor nucleare. Premiul Nobel (1921).

EUROPA - este cel de-al saselea satelit a lui Jupiter. Europa este putin mai mica decat Luna. A fost descoperita de Galileo si Marius in 1960. Suprafata Europei este diferita de a oricarui alt obiect din Sistemul Solar; este foarte moale. Pe Europa exista foarte putin crateri, dintre care doar 3 cu un diametru mai mare de 5 km. Acest lucru pare sa indice o suprafata tanara si activa. Imaginile suprafetei de pe Europa seamana cu marile de gheata de pe Pamant. Este posibil sa existe un strat de apa probabil mai adanc de 50km.

O derie de dungi intunecate acopera intreaga suprafata; ultima teorie a originii acestor benzi propaga ideea unor eruptii vulcanice sau gheizere. Atmosfera Europei este compusa din oxigen. Dintre cele 61 de luni din Sistemul Solar, doar 4 au o asemenea atmosfera (Io, Ganymede,Titan, Triton). Spre deosebire de oxigenul din atmosfera Pamantului, oxigenul din atmosfera Europei, nu are origine biologica, este mai degraba generat de de lumina Soarelei care incalzeste suprafata inghetata a Europei astfel producandu-se vapori de apa, din care hidrogenul este eliberat, ramanad astfel oxigenul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.