Alcoolii

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.71

nivel: Liceu

Un alt alcool important din punct de vedere industrial este alcoolul izopropilic. El este un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent.Alti alcooli naturali sunt mentolul, care da gumii de mestecat si altor produse aroma si gustul specific si glicerolul (trihidroxipropanul). Glicerolul se gaseste in stare naturala in grasimi vegetale sau animale, dar este si un produs secundar a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alcoolii

Un alt alcool important din punct de vedere industrial este alcoolul izopropilic. El este un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent.Alti alcooli naturali sunt mentolul, care da gumii de mestecat si altor produse aroma si gustul specific si glicerolul (trihidroxipropanul). Glicerolul se gaseste in stare naturala in grasimi vegetale sau animale, dar este si un produs secundar al in-dustriei sapunului.

In intestinul uman grasimile se transforma in glicerol si acizi grasi, dupa care se refac in grasimi.Importanta alcoolilor;Alcoolii sunt foarte buni solventi, de aceea din ei se produc detergenti, par-fumuri, vopsele si multe altele. Un amestec de metanol si etanol este vandut ca solvent, care contine colorant si are un miros specific cu rol de a proteja cumpara-torii. Etanolul si metanolul sunt doi dintre cei mai importanti alcooli.

Alcoolul izopropilic este un solvent industrial foarte cunoscut, cateodata folosit ca o varianta mai ieftina a etanolului. De asemenea etanolul are un puct de topire foarte scazut, ceea ce determina folosirea lui in termometre de temperaturi extrem de mici.
Alcoolii se folosesc ca produsi intermediari, in sinteze in chimia organica. Tot aceste substante chimice se folosesc la curatarea produselor petroliere din combus-tibili, in special in Brazilia.
Glicerolul are aplicatii in medicina si, ca si glicolul etenic, se mai gaseste in componenta explozivelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.