Alchimia atractiei sexuale

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Reprimarile de acest gen pot duce la situatii interesante. De exemplu, un negustor a acoperit doua tarabe cu ciorapi de nailon identici, cu exceptia unei singure perechi, care avea un usor miros de purtat. Perechea s-a vandut imediat. Cand cumparatorul a fost intrebat de ce a preferat perechea aceea, a mentionat alte calitati -textura, tesatura, culoarea. Experienta s-a repetat. Nici unul dintre c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Alchimia atractiei sexuale

Reprimarile de acest gen pot duce la situatii interesante. De exemplu, un negustor a acoperit doua tarabe cu ciorapi de nailon identici, cu exceptia unei singure perechi, care avea un usor miros de purtat. Perechea s-a vandut imediat. Cand cumparatorul a fost intrebat de ce a preferat perechea aceea, a mentionat alte calitati -textura, tesatura, culoarea. Experienta s-a repetat. Nici unul dintre cumpara1tori nu a mentionat diferenta reala - mirosul.

Janet. L. Hopson a scris o carte intreaga pe tema mirosurilor sexuale: Semnalele olfactive - limbajul mut al sexului. Una dintre premisele importante ale lucrarii rezida in faptul ca noi colectam informatii olfactive despre o alta persoana in primele minute dupa ce facem cunostiinta cu ea. Conform parerilor autoarei, exista asa-numitele "surogate sexuale", mirosuri de tipul coloniei sau sapunului care ne sunt permise, social vorbind spre a le mirosi. Restul mirosurilor le percepem inconstient. Hopson denumeste aceste puternice semnale de natura sexuala - sexoni.

In ciuda eforturilor industriei cosmetice de a masca mirosurile firesti, oamenii imprastie in jur miresme produse in anumite parti ale trupului. La femei aceste zone sunt: subsoara, zona din jurul vaginului, pliurile care inconjoara clitorisul, spatiul de sub sani si pliurile de sub ei. Glande care secreta mirosuri se afla si in jurul sfarcurilor, pe pielea fetei, maini si picioare. Specialistii sustin ca pana si respiratia unei femei isi poate schimba mirosul in functie de fazele ciclului menstrual.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.