Albert Einstein

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.96

nivel: Facultate

Pe Einstein la ajutata enorm faptul ca nu era asociat cu nici o institutie de invatamant universitar cu renume si ca statutul sau nu depindea de o creditare oficiala - lucruri fata de care americanii au o atitudine duala: insista asupra lor si, pe de alta parte, nu au incredere in ele. Dimpotriva, Einstein a fost savantul care a castigat simpatia multimilor, a oamenilor obisnuiti, cu toate ca vorb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Albert Einstein

Pe Einstein la ajutata enorm faptul ca nu era asociat cu nici o institutie de invatamant universitar cu renume si ca statutul sau nu depindea de o creditare oficiala - lucruri fata de care americanii au o atitudine duala: insista asupra lor si, pe de alta parte, nu au incredere in ele. Dimpotriva, Einstein a fost savantul care a castigat simpatia multimilor, a oamenilor obisnuiti, cu toate ca vorbea limba obscura a matematicilor.

Albert Einstein s-a nascut pe 14 martie 1879 la Ulm, un oras modest din Germania, intr-o familie de evrei. Tatal sau, Hermann Einstein, era electrician si avea veleitati de inventator. Mama sa, Pauline Koch, avea o fire serioasa si inclinatii muzicale, interpretand foarte bine la pian sonatele lui Beethoven - de la ea va mosteni Albert Einstein pasiunea pentru muzica clasica. Fratele mamei sale, Caesar Koch, inginer de profesie, care locuia impreuna cu familia, a avut o influenta foarte mare asupra copilului, mai ales in ceea ce priveste stiintele exacte. Unchiul sau i-a relevat lui Einstein latura pasionanta a matematicii: "Este o stiinta amuzanta.

Cand alergam dupa un animal si nu putem sa-l prindem, il denumim pentru moment x si continuam sa-l urmarim pana cand il varam in sac".
Cand micul Albert avea 5 ani, tatal sau i-a aratat o busola de buzunar - un obiect care l-a fascinat realmente. Proprietatea misterioasa a acului busolei de a reveni la aceeasi pozitie, indiferent de orientarea cadrului, l-a impresionat pe copil. Un an mai tarziu, parintii i-au luat un profesor de vioara, dar muzica l-a lasat aproape indiferent pe copil pana in ziua cand a descoperit sonatele lui Mozart.

Din acest moment, cantatul la vioara a devenit una dintre pasiunile viitorului savant. Copilul Albert Einstein era timid si singuratic si ii placea sa se joace singur in parcuri si in padure.
Elev la scoala primara a parohiei din care facea parte familia lui, Einstein isi intrecea cu mult colegii de clasa la matematici, dar avea rezultate proaste la celelalte materii.Einstein incepuse sa vorbeasca tarziu, spre exasperarea familiei sale, si pana la 9 ani a avut dificultati de exprimare. Acest lucru, precum si faptul ca era un scolar meditativ si retras, il facea sa para in ochii profesorilor sai un elev mediocru, un copil nu prea inzestrat intelectual.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.