Albert Einstein

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Liceu

In 1901, Albert fiind in Elvetia incepe sa dea meditatii, iar pe urma activand ca profesor la o scoala privata din Schaffhausen.
Dupa un an ,in 1902, Albert primeste o slujba la Institul de Patente din Elvetia (clasa a III-a ). In 1905, Albert obtine titlul de Doctor in fizica in cadrul Universitatii din Zurich, in urma unei diseratii despre dimensiunile moleculare.Tot in acest an Einstein [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Albert Einstein

In 1901, Albert fiind in Elvetia incepe sa dea meditatii, iar pe urma activand ca profesor la o scoala privata din Schaffhausen.
Dupa un an ,in 1902, Albert primeste o slujba la Institul de Patente din Elvetia (clasa a III-a ). In 1905, Albert obtine titlul de Doctor in fizica in cadrul Universitatii din Zurich, in urma unei diseratii despre dimensiunile moleculare.Tot in acest an Einstein enunta teoria cuantica, cu care avea sa se intalneasca si mai tarziu.
In 1905, revista germana "Anale" de fizica publica cinci articole ale unui necunoscut.

Acest necunoscut avea sa fie chiar Albert Einstein.
Al patru-lea articol este asa cum marturiseste insusi Einstein "de-a dreptul revolutionar".El respinge pur si simplu ideea unui timp absolut si identic in orice loc, sustinand relativitatea timpului...
Si astfel ia nastere teoria relativitatii restanse.In 1906, promoveaza ca examinator la Biroul de Patente ( clasa a II-a ).
Dupa un an, in 1907, obtine postul de lector la Universitatea din Berna

In 1909, paraseste postul de la Oficiul de Patente deoarece este numit profesor asociat de fizica teoretica la Universitatea din Zurich.
In 1911, Einstein se muta cu familia la Praga, unde preia postul de profesor titular la Universitatea Germana.Intre anii 1912-1914, Einstein se muta inapoi la Zurich si preia postul de profesor de fizica teoretica la Universitatea ETH, unde gaseste un mediu foarte favorabil pentru el, putand sa faca orice experiment doreste.

In 1914 la Berlin, devine director la Institutul Kaiser Wilhelm , si profesor de fizica teoretica la Univeritatea din Berlin, la recomandarea lui Max Planck, un fizician german celebru.
In 1920, Einstein preia postul de profesor-invitat la Universitatea din Leiden (Olanda de sud ).In 1921, este ales membru strain al Royal Society (Societatea regala din Londra pentru imbunatatirea cunostintelor despre natura)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.