Albert Einstein

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.76

nivel: Liceu

Elev la scoala primara a parohiei din care facea parte familia lui, Einstein isi intrecea cu mult colegii de clasa la matematici, dar avea rezultate proaste la celelalte materii.
Einstein incepuse sa vorbeasca tarziu, spre exasperarea familiei sale, si pana la 9 ani a avut dificultati de exprimare. Acest lucru, precum si faptul ca era un scolar meditativ si retras, il facea sa para in ochii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Albert Einstein

Elev la scoala primara a parohiei din care facea parte familia lui, Einstein isi intrecea cu mult colegii de clasa la matematici, dar avea rezultate proaste la celelalte materii.
Einstein incepuse sa vorbeasca tarziu, spre exasperarea familiei sale, si pana la 9 ani a avut dificultati de exprimare. Acest lucru, precum si faptul ca era un scolar meditativ si retras, il facea sa para in ochii profesorilor sai un elev mediocru, un copil nu prea inzestrat intelectual.

La 10 ani, Einstein a intrat la gimnaziul Luitpold din Munchen. La sfarsitul secolului al XIX-lea, sistemul de invatamant din gimnazii era foarte rigid, elevii primind o educatie care aducea cu disciplina militara. Mai tarziu, Einstein avea sa marturiseasca faptul ca, in scoala generala, profesorii sai I pareau a fi niste serpi, iar mai tarziu cei din gimnaziu se purtau precum niste locotenenti.
Colegiul a fost o experienta dureroasa pentru Einstein. Era dezgustat de felul cum se predau in scoala strategiile militare. Profesorii lui Einstein erau nemultumiti de el si ii spuneau ca nu o sa se aleaga nimic de el niciodata-

La 12 ani, tanarul Einstein a primit o carticica despre geometria euclidiana. Mai tarziu, marturiseste: ,,O asemenea claritate si siguranta au exercitat o atractie indescriptibila asupra mea".
La colegiul Luitpold, care mai tarziu va purta numele lui, Einstein l-a intalnit pe Max Talmud, student la medicina care il va indemna sa citeasca lucrarile de vulgarizare stiintifica ale lui Bernstein, cartea ,,Forta si materie" a lui Buchner si

,,Critica ratiunii pure" a lui Kant. Intre Talmud si adolescentul Einstein se leaga o prietenie stransa bazata pe interesul lor comun pentru stiinta si filosofie. In anul 1890, Einstein a cunoscut o faza religioasa foarte intensa, care a durat aproape un an. In urmatorii cinci ani, Einstein a aprofundat studiul matematicilor superioare, in special calculul diferential si integral.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.