Ajutorul social in Republica Moldova

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Facultate

Pentrufamiliasicopiiidumneavoastra, mergeti la primariesiceretiajutorul social. Atentie, este un ajutor lunar pe care statul vi-l acordape o perioada de saseluni. La expirareaacestuitermen, putetidepune o nouacererepentruincasaseluni. Dupa un an de la adoptarealegii, 33.000 de familii, adica 130.000 de persoane au fostajutate. Jumatatedintreacesteasuntcopii. In fiecareluna, pentru 20.000 de famili[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ajutorul social in Republica Moldova

Pentrufamiliasicopiiidumneavoastra, mergeti la primariesiceretiajutorul social. Atentie, este un ajutor lunar pe care statul vi-l acordape o perioada de saseluni. La expirareaacestuitermen, putetidepune o nouacererepentruincasaseluni. Dupa un an de la adoptarealegii, 33.000 de familii, adica 130.000 de persoane au fostajutate. Jumatatedintreacesteasuntcopii. In fiecareluna, pentru 20.000 de familiistatulplatesteajutor social.

Ajutorul social esteacordatoricareipersoanetineresauvarstnice, apta de muncasau cu o dizabilitate, ori care ingrijeste de un copilmai mic de treiani, de o persoana cu dizabilitatesau de o persoana cu varsta de peste 75 de ani.Mai multepersoane pot cereajutorul social incepand cu ianuarie 2010 Modificarileefectuate de catreGuvern cu privire la ajutorul social vin in sprijinulpopulatiei de la inceputulanului 2010.
Mai multefamilii cu veniturimici, decimaimultepersoane pot aveadreptul la ajutorsocialpentrucapragulveniturilor a crescut cu 100 de lei. Cei care suntdejabeneficiarivorprimimaimult.

Veniturileagricole nu vormai fi luate in considerarepentrufamiliile cu terenagricolundeniciunmembru adult nu este apt de muncasauundepersoanapensionara are peste 75 de ani. Pentrusalariati 60 de lei din salariu nu vor fi calculati in veniturilefamiliei. Aceastamasuraestebinevenitapentru a incurajacetateniisa-si continue activitatea, chiardacaprimescajutorul social.

Ajutorul social teajuta, numaidacatuteajutipe tine!
Atentie, trebuierespectata o conditieimportanta din Legeaajutorului social. Dacasunteti apt de muncasi nu avetiunloc de munca, trebuiesavainscrieti la AgentiaTeritorialapentruOcupareaFortei de Munca in calitate de somer.Pentru a demonstracasunteti in cautareaunuiloc de munca, trebuiesavaprezentati lunar la agentiesisa nu refuzati un loc de muncasau un program de formareprofesionalape care agentia vi-l ofera in acord cu competenteledumneavoastra.
Cum procedezicasaobtiiajutorul social?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.