Ajutor pentru programul Server CEC

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Reglarea circulatiei monetare - se realizeaza prin stimularea dezvoltarii spiritului de economisire in randul populatiei si atragerea disponibilitatilor banesti temporare (economii) ale populatiei pentru constituirea de noi surse de finantare aflate la dispozitia statului (CEC avand ca principal actionar statul) sau prin plasamente avantajoase in alte banci. Realizarea acestei functii este determi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ajutor pentru programul Server CEC

Reglarea circulatiei monetare - se realizeaza prin stimularea dezvoltarii spiritului de economisire in randul populatiei si atragerea disponibilitatilor banesti temporare (economii) ale populatiei pentru constituirea de noi surse de finantare aflate la dispozitia statului (CEC avand ca principal actionar statul) sau prin plasamente avantajoase in alte banci. Realizarea acestei functii este determinata in principal de activitatea de economisire si creditare a populatiei de catre CEC.

Executia de casa a bugetului de stat - este realizata prin activitatea de incasare de la populatie a impozitelor, taxelor, amenzilor etc.
Controlul financiar al activitatii unor organizatii economice si sociale care isi pastreaza disponibilitatile banesti la CEC.
Sistemul CEC prezinta si avantajul, deloc neglijabil, mai ales acum in perioada nedeterminata a tranzitiei si restructurarii economiei catre o economie de piata, ca sumele depuse sunt garantate de stat si au un caracter imprescriptibil.

Casa de Economii si Consemnatiuni este o institutie bancara, componenta a sistemului financiar-bancar, cu unitati distincte in teritoriu (operative de coordonare in fiecare judet) sub conducerea nemijlocita a Centralei CEC, asa cum este prezentata in figura 1.
In conformitate cu prevederile prezentelor norme in activitatea de creditare vor fi asimilati urmatorii termeni cu definitii aferente:
banca - C.E.C. S.A.

unitatiile teritoriale ale bancii - sucursale si agentii C.E.C.
norme metodologice de creditare - act intern cu caracter general prin care se detaliaza modul de utilizare a activitatilor de creditare a agentilor economici si ale persoanelor fizice autorizate, desfasurate de banca an limita obiectului de activitate sau de activitate in conformitate cu autorizatia emisa BNR
proceduri de creditare - cuprind detalierea normelor metodologice reprezentand succesiunea logica a desfasurarii procedurilor operationale a caror indeplinire conduce la realizarea activitatii de creditare
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.