Ajuta fumatorii de pe corabia care se scufunda

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ori de cate ori un fumator paraseste corabia care se scufunda, cei ramasi devin tot mai nefericiti. Orice fumator stie instinctiv ca e ridicol sa dea bani multi pe niste frunze uscate invelite in hartie, sa le aprinda si sa inhaleze in plamani gudroane cancerigene. Daca inca nu crezi ca e o prostie, incearca sa-ti bagi o tigara aprinsa in ureche si intreaba-te care e deosebirea. Nu e decat una : i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ajuta fumatorii de pe corabia care se scufunda

Ori de cate ori un fumator paraseste corabia care se scufunda, cei ramasi devin tot mai nefericiti. Orice fumator stie instinctiv ca e ridicol sa dea bani multi pe niste frunze uscate invelite in hartie, sa le aprinda si sa inhaleze in plamani gudroane cancerigene. Daca inca nu crezi ca e o prostie, incearca sa-ti bagi o tigara aprinsa in ureche si intreaba-te care e deosebirea. Nu e decat una : in felul acesta nu primesti nicotina. Daca incetezi sa-ti bagi tigari in gura, nu vei mai avea nevoie de nicotina.

Fumatorii nu pot gasi un motiv rational ca sa fumeze, dar daca altcineva fumeaza au impresia ca nu e o prostie.Fumatorii mint fara sa clipeasca in privinta obiceiului lor : ii mint nu numai pe ceilalti, se mint si pe ei insisi. Trebuie sa minta. Spalarea creierului este esentiala ca sa-si mentina un dram de autorespect. Simt nevoia sa-si justifice obisnuinta nu numai fata de ei insisi, ci si fata de nefumatori. In consecinta, fac mereu publicitate iluzoriilor avantaje ale fumatului.

Daca se lasa cu Metoda vointei, fumatorul continua sa se simta lipsit de ceva si se lamenteaza tot timpul. Asta ii convinge pe ceilalti fumatori cat de indreptatiti sunt sa fumeze.Cand reuseste sa scape de obisnuinta, fostul fumator e multumit ca nu mai trebuie sa-si petreaca viata sufocandu-se singur si irosindu-si banii. Dar n-are nevoie sa se autojustifice, nu repeta cat este de minunat sa nu fumezi. O va face doar cand e intrebat, iar fumatorii nu pun o asemenea intrebare. N-au chef sa li se raspunda. Nu uita, ceea ce-i face sa fumeze in continuare e frica, asa ca prefera sa-si ingroape capul in nisip. Intreaba doar atunci cand a venit momentul sa se lase.

Ajuta-i pe fumatori. Risipeste-le frica. Spune-le cat este de minunat sa nu-ti mai petreci viata sufocandu-te singur, cat este de placut sa te trezesti dimineata simtindu-te sanatos si in forma, in loc sa harai din piept si sa tusesti, cat e de bine sa fii eliberat de sclavie, sa te poti bucura din plin de viata, fara acele cumplite umbre negre dintr-un coltisor al mintii. Sau, si mai bine, convinge-i sa citeasca aceasta carte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.