Airbus A380

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.76

nivel: Gimnaziu

Lansarea oficiala a super avionului a avut loc in luna ianuarie a anului trecut, la sediul companiei producatoare din Toulouse, ceremonia concurand in grandoare cu deschiderea Jocurilor Olimpice.

Ingerii survolau arealul hangarului in care a fost construit giganticul avion sub privirea paterna a unui personaj care acoperea jumatate din tavanul hangarului, acesta intruchipand Divini[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Airbus A380

Lansarea oficiala a super avionului a avut loc in luna ianuarie a anului trecut, la sediul companiei producatoare din Toulouse, ceremonia concurand in grandoare cu deschiderea Jocurilor Olimpice.

Ingerii survolau arealul hangarului in care a fost construit giganticul avion sub privirea paterna a unui personaj care acoperea jumatate din tavanul hangarului, acesta intruchipand Divinitatea protectoare care mai arunca din cand in cand cate o privire induiosata catre oficialitatile tarilor europene implicate in proiect.

Astfel, Goethe, Einstein, Goya, Gaudi, Hugo, Shakespeare si Beatles au fost simbolurile “principalilor pioni” ai acestui joc care a dobandit peste noapte dimensiuni grandioase si o aparenta durabilitate care promite eternitatea tuturor celor care vad “pasarea de metal” pentru prima data.

Dar, acest gigant este atat un spin la fel de mare in calcaiul challengerului Boeing, cat si un castel de carti de joc care ameninta sa se prabuseasca inghitind aeroporturi, eforturi sustinute si riscuri diplomatice asumate de o Uniune Europeana fara o lege unitara impotriva puterii mondiale - America.

Unii critici au interpretat acest proiect ca un afront adus la adresa Americii si o prima Constitutie a unei atat de discutate si tergiversate Uniuni Europene.

Ca sa intelegeti o parte din riscurile la care se supun cele patru tari implicate in proiect, ar trebui sa aflati ca sumele investite se ridica la ordinul miliardelor de dolari.

Astfel, compania Airbus a investit aproape 16 miliarde USD, cu doua mai mult

fata de bugetul estimat, la care se adauga inca 4,3 miliarde USD din finantari europene. Airbus ar trebui sa primeasca cereri pentru inca 100 de avioane, in afara celor 149 deja comandate, pentru a acoperi doar costurile de productie.

“Vom vinde mai mult de 250 de avioane. Vom vinde 700-750. Este un avion care va zbura timp de 30-40 de ani fara sa poata fi depasit tehnologic”, sustinea anul trecut Noel Frogeard, CEO al Airbus.

“S-a construit un alt Concorde? A construit Airbus un avion mai degraba pentru imaginea sa, decat pentru pasageri?”, se intreba purtatorul de cuvant al Boeing pentru Europa, Charles Miller.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.