Ai nevoie de un motiv pentru a-ti face o asigurare

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Atunci cand depunem niste bani in banca nu doar economisim, cum se spune, ci si investim acei bani, pentru ca banca ne rasplateste cu o dobanda, dupa ce a investit, la randul ei, adica s-a folosit de banii nostri. Aceasta este, probabil, cea mai simpla modalitate de a investi banii, dar nu si cea mai sigura. Nu este vorba de siguranta bancilor in care ne depunem banii, ci de siguranta noastra. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ai nevoie de un motiv pentru a-ti face o asigurare

Atunci cand depunem niste bani in banca nu doar economisim, cum se spune, ci si investim acei bani, pentru ca banca ne rasplateste cu o dobanda, dupa ce a investit, la randul ei, adica s-a folosit de banii nostri. Aceasta este, probabil, cea mai simpla modalitate de a investi banii, dar nu si cea mai sigura. Nu este vorba de siguranta bancilor in care ne depunem banii, ci de siguranta noastra.

Banii depusi intr-un depozit bancar sunt bani siguri. Statul garanteaza acum sume de pana la 20.000 de euro pe deponent, in cazul falimentului unei banci. Iar epoca falimentelor a trecut, pare-se, desi la conducerea BNR au ramas aceiasi oameni ca pe vremea Bancorex sau Banca Religiilor.

Banii depusi in banci sunt bani siguri, dar numai atat. Nimeni nu te obliga sa depui periodic bani intr-un depozit bancar. Pui luna asta un milion, luna viitoare faci o pauza, pentru a-i cheltui cu ceva. Iar banii cheltuiti sunt buni cheltuiti. Peste o luna iar mai apare vreo oferta si uite asa pierdem ritmul economisirii. Sau altfel spus disciplina economisirii unor bani pentru zile negre, zilele de pensie.

O asigurare este mai mult decat un simplu cont bancar. Cu o asigurare iti educi disciplina financiara, economisind sistematic. Lunar, trimestrial, semestrial sau anual trebuie sa depui o suma de bani, din rezervele tale, din acei bani pe care i-ai cheltui oricum si nu i-ai mai vedea niciodata.

Acest 'trebuie' nu e defapt o impunere, o obligatie. Poti si sa nu depui, daca nu ai sau daca nu poti. Poti amana plata unei polite de asigurare, o poti micsora sau majora, poti chiar sa imprumuti din banii depusi pentru a te redresa financiar, iar in ultima instanta poti chiar sa renunti la respectiva asigurare. Iti primesti inapoi banii depusi, cu exceptia celor cheltuiti de firma cu plata comisioanelor si altor cheltuieli de administrare a banilor. Asadar, nu sunt bani pierduti.

Insa faptul ca periodic ai de strans niste bani pentru asigurare, iti creaza o obisnuinta, un cult al economiilor.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.