Agroturism - gastronomia in Alba-Iulia

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.96

nivel: Facultate

In perioada 24-26 mai 2013, a avut loc la pensiunea "Casa Motului" din Arieseni cea de-a doua editie a Festivalului de arta populara si traditionala din Tara Motilor cu specific culinar, intitulat sugestiv "Balmosul Motesc". Prima data cand judetul Alba a ajuns in Guinness World Records a fost in urma cu sapte ani. In octombrie 2007, cei mai iscusiti bucatari din Muntii Apuseni s-au adunat la Targ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agroturism - gastronomia in Alba-Iulia

In perioada 24-26 mai 2013, a avut loc la pensiunea "Casa Motului" din Arieseni cea de-a doua editie a Festivalului de arta populara si traditionala din Tara Motilor cu specific culinar, intitulat sugestiv "Balmosul Motesc". Prima data cand judetul Alba a ajuns in Guinness World Records a fost in urma cu sapte ani. In octombrie 2007, cei mai iscusiti bucatari din Muntii Apuseni s-au adunat la Targul de Turism Arieseni - Garda - Scarisoara, unde au preparat cel mai mare balmos din lume. A avut o greutate de 510 kg si a fost inclus in The Book of World Records.

Mielul la ceaun se face de catre ciobanii din Ciugud, la foc mic. Carnea se condimenteaza cu ceapa, usturoi si diverse mirodenii.
In Februarie 2013, membrii Asociatiei Valea Sebesului au vrut sa reinvie o parte din traditiile si obiceiurile din zona. Asa ca au organizat o sezatoare traditionala unde fetele au tors lana, barbatii au pregatit mancarea si baietii le-au invitat pe tinere la joc.

Sezatoarea a fost condimentata cu preparate traditionale din zona si nu au lipsit mielul la ceaun cu mamaliga, branza de burduf sau balmosul. Scopul acestei sezatori a fost de a promova activitatea de turism in mediul rural si de a incuraja mentinerea culturii traditionale din Muntii Sebesului. Asociatia Valea Sebesului are 18 membri care se implica in promovarea turismului si a produselor traditionale din zona.

Platoul transilvan reprezinta un tip de antreu bogat si satios, alcatuit din ceapa, rosii, telemea, carnati de casa, kaiser, slanina afumata, toba.Inturnatul de carari este un preparat traditional, specific oierilor de pe Valea Sebesului, localitatea Loman. Reteta pare simpla: smantana se pune la fiert, se adauga paine si apoi cascaval. Insa nu oricui ii iese.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.