Agricultura ecologica

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.68

nivel: Facultate

In urma experientei acumulate in decurs de doua secole, omenirea a tras invatamantul pretios al obligatiei de salvgardare a habitatului in calitate de colaborator al naturii. In acest sens, sarcina principala a epocii actuale consta in dezvoltarea de tehnologii corespunzatoare cu idealul umanist, astfel incat omul sa poata deveni o fiinta cat mai deplin integrata in mediul social si ambianta cosm[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agricultura ecologica

In urma experientei acumulate in decurs de doua secole, omenirea a tras invatamantul pretios al obligatiei de salvgardare a habitatului in calitate de colaborator al naturii. In acest sens, sarcina principala a epocii actuale consta in dezvoltarea de tehnologii corespunzatoare cu idealul umanist, astfel incat omul sa poata deveni o fiinta cat mai deplin integrata in mediul social si ambianta cosmica.

Marele secret, cunoscut de catre antici, redescoperit si fundamentat de stiinta moderna, il constituie tehnica formarii si mineralizarii humusului in practica agricola.O metoda biologica de fertilizare a ogorului consta in incorporarea resturilor vegetale tocate (paie, coceni, tulpini) in aratura, asigurandu-se astfel cantitatea de ingrasamant azotat necesara descompunerii resturilor vegetale.
La procesele biotransformarii materialelor organice in sol participa intr-un fel sau altul intreaga microflora a solului.

Microorganismele au un rol important in solubilizarea elementelor minerale indispensabile vietii plantelor: calciu, fosfor, potasiu. Se creaza astfel un circuit al diferitelor elemente: carbon, azot, fosfor, sulf. In limbaj stiintific, pentru desemnarea proceselor de descompunere a deseurilor organice si a dejectiilor animale, circula 2 termeni: fermentatie - mai ales cand e vorba de gunoi de grajd
2 compostare - atunci cand alte materiale organice sunt asezate in gramezi si umectate pentru a incepe fermentatia.

Odata cladita gramada de compostare, daca conditiile de umiditate si aeratie sunt asigurate, se declanseaza o serie de procese de descompunere de natura microbiologica si enzimatica, care elibereaza zaharuri simple din celuloza, hemiceluloza, xilani si pectine. in acelasi timp proteinele sunt scindate pana la aminoacizi, iar grasimile in acizii grasi si alcoolii corespunzatori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.